chrome firefox opera safari iexplorer

На вихідних Київ святкуватиме День міста

30 травня 2014 о 12:16

Цього року з Днем Києва у столиці вийшла невеличка плутанина. Офіційно він мав бути 24-25 травня, однак саме на ці дні припали дострокові вибори Президента. Тож святкування довелося перенести на тиждень уперед — на межу весни і літа, поєднавши з програмою відзначення Міжнародного дня захисту дітей.

Відбулися зміни і в самій програмі святкувань, пише Україна молода. 

Як повідомив в. о. директора департаменту з питань культури КМДА Ростислав Карандєєв, було скасовано два найбільші та найгучніші концерти, які, з одного боку, були б недоречними в нинішній ситуації, до того ж їхнє проведення обійшлося б міському бюджету в понад два мільйони гривень.

«Буквально тиждень тому було прийнято рішення про скорочення окремих витратних заходів. Навряд чи в умовах військових дій на території України і щоденних повідомлень iз лінії фронту про загибель українських громадян ми можемо нехай навіть у столиці, де зараз тихо і спокійно, проводити гучні святкування», — зазначив Карандєєв.

Загалом на підготовку до свята з міського бюджету було виділено 1,115 млн. гривень. «Сума не надто велика, оскільки сім з десяти районних управлінь знайшли недержавні джерела фінансування», — коментує в. о. директора департаменту.

Натомість 31 травня в рамках Дня Києва одразу на трьох майданчиках — на Хрещатику, ВДНГ і в парку «Київська Русь» відбудеться фестиваль «Парад культур», у якому візьмуть участь представники 40 країн. Іноземні гості представлять автентичну культуру своїх країн: пісні, музику, кухню, народні промисли.

Наступного дня на центральній вулиці міста пройде «Парад спорту», в рамках якого відбудуться традиційний «Пробіг під каштанами» та інші спортивні заходи. Організатори також планують встановити на головній вулиці столиці спеціальну фан-зону під назвою «Казковий ліс», де гості зможуть знайти собі заняття до душі: від співу до спортивних змагань.

Окрім того, в суботу заплановані велопарад, вітрильна регата, Київський відкритий фестиваль повітряних зміїв, фестиваль національно-культурних громад «Етнічний віночок Києва», відкритий кубок міста з повітроплавного спорту.

За словами Ростислава Карандєєва, свято підготувала ще стара команда, яка працювала за часів Попова. А в майбутньому підхід до організації святкувань може змінитися. «Я вважаю, що акценти мають бути не на окремі точкові заходи, а в цілому на створення атмосфери свята. Хай це будуть маленькі майданчики, але вони, наприклад, мають бути в кожному торговому центрі, упродовж дня. Має звучати музика кругом, де тільки це можливо. Вiтаються вікторини серед киян, проведення конкурсiв серед шкільної та учнівської молоді, дорослих людей», — пропонує Карандєєв.

Як сприйме ці пропозиції команда нового мера, поки що невідомо. Час покаже.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути