chrome firefox opera safari iexplorer

Найближчим часом Єврокомісія виділить Україні ще 500 мільйонів євро

20 травня 2014 о 15:53

Другий транш макрофінансової допомоги Україні у розмірі 500 мільйонів євро Єврокомісія виділитить у найближчі кілька тижнів. 

Про це йдеться у повідомленні відомства.

«Сьогодні ЄК від імені Євросоюзу перерахувала Україні перший транш кредиту на 100 мільйонів євро з програми макрофінансової підтримки загальним обсягом 1,61 мільярда євро. Очікується , що наступний транш на 500 мільйонів євро піде в найближчі тижні», — повідомили в Єврокомісії.

У європейському відомстві зазначили, що виділення коштів пов‘язано із тим, що в Україні завершені необхідні законодавчі процедури, зокрема, парламент ратифікував меморандум про виділення кредитів.

Нагадаємо, на початку березня Єврокомісія затвердила виділення Україні допомоги у розмірі 11 млрд євро.

Джерело: 5.ua
Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути