chrome firefox opera safari iexplorer

Політикам треба не гімн міняти, а своє ставлення до України

07 травня 2014 о 10:34

Був період, коли багато депутатів різних демократичних політичних партій боролися за право стати новими гімнотворцями і реєстрували законопроекти, щоб змінити текст Гімну України. Тепер в цю «боротьбу» включилися і деякі депутати з Партії регіонів, які вважають, що головна проблема відсутності єдності та патріотизму – поганий гімн нашої держави.

Хочу нагадати, що Гімн України, особливо в період Євромайдану та агресії Росії проти України, став об’єднуючим фактором і ще раз довів, що ідеї про зміну тексту або заміну його на новий – не витримують жодної критики. На сьогодні державна символіка, гімн України – це ті речі, які об’єднують усіх українців, в усіх куточках нашої держави.

На моє переконання, те, що насправді треба змінити політикам, – це своє ставлення до України. Особливо ця моя порада стосується команди В. Януковича, яка керувала країною останні 4 роки, – Партії регіонів, яка була при владі, або, як ще її називають, «Партії золотого батона». Треба не красти з України, а вкладати в Україну. Тоді ситуація зміниться. Коли олігархи і мільйонери почнуть вкладати кошти в економіку, культуру, традиції, тоді і почнеться реальне об’єднання нашої держави. Тому треба не гімн України міняти, а своє ставлення до України.

Щодо можливості використання в Державному Гімні відомого твору Івана Франка «Не пора, не пора…», то я погоджуюсь з тим, що ця поезія дуже показова і знакова, особливо, для команди Віктора Януковича. Але оскільки Державний Гімн у нас вже є і я не бачу потреби його змінювати, то варто було би як мінімум Партії регіонів, комуністам і всім тим, хто за часів В. Януковича більше опікувався інтересами Росії та захищав Путіна, аніж власну державу, як мінімум, не забувати слова І. Франка:

Не пора, не пора, не пора
Москалеві й ляхові служить!
Довершилась України кривда стара,
Нам пора для України жить.

Микола Томенко, народний депутат України

Розділи: Думка читачів

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути