chrome firefox opera safari iexplorer

П'ять кращих курортів Азовського моря. Запорізька область

30 травня 2014 о 16:57

Запорізька область в уяві багатьох – це регіон із важкою промисловістю, фруктами з Мелітополя і степів.

Але область з південної сторони омивається ласкавим Азовським морем. На узбережжі активно розбудовуються нові курорти. Деякі з цих курортів досі невідомі були Україні, адже багато відпочивальників прямували на кримські пляжі, які сьогодні окуповані Росією.

У таких умовах ТСН.Туризм підібрав курортні містечка і селища у Запорізькій області, де кожного радо приймуть на відпочинок.

Починаємо з Бердянська – одне з найбільших міст на Азовському морі. Після анексії Криму Росією у Бердянську очікують напливу туристів. Задля цього місцева влада покращує сервіс і підвищує рівень безпеки.

Сьогодні Бердянськ також це центром з унікальним повітрям і кліматом: тривалий сонячний період, тепле море з піщаними пляжами, іловими грязями, а також мінералізацією підземних вод. Лікувальні грязі за деякими показниками перевищують грязі Мертвого моря в Ізраїлі.

Для молоді в Бердянську організували екстремальні атракціони, дискотеки і гучні вечірки. Крім того, щороку тут проводиться до десяти фестивалів, на які приїжджають відомі вітчизняні зірки. «Укрзалізниця» обіцяє цей рік під сезон запустити нові потяги, що значно спростить дорогу.

Туристам пропонують великий вибір житла: від санаторіїв до приватного сектора.

Кирилівка – молодіжний центр на Азовському морі. Цей курорт не перестає дивувати. Тут все розвивається динамічно. І, схоже, цей рік не стане виключенням. Тут ви не знайдете промислових підприємств.

Розташувана Кирилівка між морем і двома лиманами (Молочним і Утлюкським). Це місце наповнене лікувальними грязями. Відтак, тут діє санаторій, де допомагають відчувати себе здоровим.

Крім того, є дві коси із виходом в Азовське море. Так, на косу Пересип їдуть в санаторії і бази відпочинку. На косу Федотка, як її тут всі називають, поспішає молодь. Тут вже є кафе, дискотеки, сафарі-парк, аквапарк тощо. Туристи зможуть тут знайти житло на будь-який гаманець.

Набережне

У затишному селищі Набережне відпочивальника зустрінуть великі і чисті пляжі, тепле море і чудовий прийом. Тут варто подивитися на Обиточну косу. Вона з 1980 року оголошена ландшафтним заказником. У Набережному багато фруктів і винограду. Якщо ви шукаєте спокійний сімейний відпочинок – Вам сюди.

Охримівка

Як і Набережне в Охримівці спокійний і тихий відпочинок. Тут немає гучних дискотек, як в Кирилівці. Радимо взяти фотоапарат і відправитися на Молочний лиман пофотографувати місцевих птахів. У самому лимані є цілюща грязь. Її використовують для лікування посттравматичних і травматичних захворювань.

Миронівка

Купатися в морі на цьому курорті починають вже з середини травня. Родзинкою цього місця є обертання водоростями. Переважно це роблять жінки. Це нібито робить шкіру більш пружною і гладкою.

Джерело: ТСН
Розділи: Туристичні новини

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути