chrome firefox opera safari iexplorer

Радбез ООН підтримала Україну

23 травня 2014 о 10:56

У Нью-Йорку завершилося засідання Ради Безпеки (РБ) ООН щодо України у форматі закритих консультацій, скликане за ініціативою офіційного Києва

Про це повідомив представник Постійного Представництва України при ООН Єгор Пивоваров, пише «Укрінформ».

За його словами, західні партнери висловили підтримку зусиллям України, спрямованим на проведення демократичних виборів президента, Росія відмовчалася.

«Україна донесла свою стурбованість провокаційними діями російської сторони, спрямованими на зрив виборів. Ми також інформували членів Ради Безпеки про можливу дестабілізацію обстановки в Україні 25 травня — в день голосувань», — розповів Пивоваров.

Дипломат також підкреслив, що «західні партнери висловилися за те, щоб Україна мала можливість провести прозорі демократичні вибори».

При цьому, за його словами, представники Великобританії «закликали Росію сприяти нормалізації обстановки на сході України і використовувати свій вплив, щоб дати українській владі реалізувати це волевиявлення».

На питання про позицію Росії під час засідання, Пивоваров відповів: «Росія не виступала».

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути