chrome firefox opera safari iexplorer

Рейтинг країн Європи, куди варто їхати влітку на масові розпродажі

13 травня 2014 о 12:13

Знижки в магазинах — відмінна можливість оновити гардероб і при цьому вигідно заощадити. Поєднати літній відпочинок і шопінг можна, відвідавши одну з п'яти модних країн в сезон розпродажів. ТСН.uа підібрав найпопулярніші для шопінгу європейські міста і дати літніх розпродажів.

Італія

Літні розпродажі в Італії починаються з 2 липня та проходять до початку вересня.

Італія — мекка для цінителів високої моди і дорогих брендів. Насамперед це стосується місцевої столиці «від кутюр» — міста Мілан. Тут обов'язково слід відвідати знамениту Galleria Vittorio Emanuele II, що сполучає площу перед Міланським собором з площею перед оперним театром «Ла Скала». Шопоголіків порадують гламурні вітрини Gucci, Prada, Louis Vuitton тощо.

Головні торгові вулиці Мілана — Corso Buenos Aires, Via Torino, Corso di Porta Ticinese. А на via Monte Napoleone розташовані не тільки бутіки Chanel, Prada, Gucci, Dolce&Gabbana, Hermes, Versace та інших кутюрних марок, але і всесвітньо відомий універмаг The Rinascente, де свого часу працював «на побігеньках» майбутній кутюр'є Джорджіо Армані.

Незважаючи на те, що в Мілані є і магазини брендів для всіх категорій покупців, з метою затоваритися дешевим одягом краще податися до Риму. Недорогі магазини в столиці Італії знаходяться переважно в районі центрального залізничного вокзалу Termini. Магазини середньої цінової категорії — на via Del Corso, via Nazionale, via Barberinini, via del Tritone, via Vittoria, via Cola di Rienzo. Найдорожчі бутики шукайте на via Condotti біля Площі Іспанії (Piazza di Spagna). Популярними напрямками в період розпродажів є також Болонья, Флоренція, Турін.

Франція

Літні розпродажі в Парижі починаються з 25 червня і проходять до 29 липня.

Головний торговий місто Франції — безумовно, Париж. А головні товари, за якими сюди їдуть любителі шопінгу — парфумерія, ювелірні вироби і одяг дорогих брендів.

Найпопулярніші шопінг-центри — Galeries Lafayette і Le Printemps, розташовані на бульварі Осман (Boulevard Haussmann). Тим, хто віддає перевагу демократичним маркам, також варто прогулятися цим бульваром, де знаходяться великі магазини C&A, H&M, Mango, універмаг косметики Sephora тощо.

 

Франція

Літні розпродажі в Парижі починаються з 25 червня і проходять до 29 липня.

Головний торговий місто Франції — безумовно, Париж. А головні товари, за якими сюди їдуть любителі шопінгу — парфумерія, ювелірні вироби і одяг дорогих брендів.

Найпопулярніші шопінг-центри — Galeries Lafayette і Le Printemps, розташовані на бульварі Осман (Boulevard Haussmann). Тим, хто віддає перевагу демократичним маркам, також варто прогулятися цим бульваром, де знаходяться великі магазини C&A, H&M, Mango, універмаг косметики Sephora тощо.

Німеччина

Літні розпродажі проходять з середини червня і триватимуть до початку вересня.

Якщо в Італію і Францію їдуть на шопінг, насамперед, люди заможні, то Німеччина — рай для любителів недорогого одягу.

Звичайно, в основних центрах німецького шопінгу — Берліні, Мюнхені, Гамбурзі, Дюссельдорфі, Дортмунді, Кельні — представлені як найдешевші, так і найдорожчі марки. Але кількість магазинів і торгових центрів середнього і нижнього цінового сегмента тут вражає. Про ціни, особливо під час розпродажів, — і говорити нічого. Причому затоваритися дешевими і при цьому якісними речами можна не тільки у великих містах, але і в більшості маленьких містечок Німеччини.

Головні торгові вулиці основних німецьких міст:

Берлін — Kurfürstendamm, або просто Ku'damm
Мюнхен — Kaufinger і Sendlingerstraße
Гамбург — Mönckebergstraße
Дюссельдорф — Schadowstraße і Königsallee (бутіки елітних брендів)
Кельн — Schildergasse
Дортмунд — Westenhellweg

Іспанія

Літні розпродажі в більшості регіонів Іспанії починаються з першого тижня липня і триватимуть до кінця серпня.

Незважаючи на те, що в Мадриді, Барселоні, Валенсії або Малазі можна знайти бутіки найдорожчих світових брендів, в Іспанію варто їхати насамперед за одягом середнього цінового сегмента.

Такого розмаїття моделей, як в магазинах марок Massimo Dutti, Custo, Desigual, Zara, Mango, Bershka, Stradivarius, ви не знайдете більше ніде. І вже точно їхній асортимент істотно відрізняється від асортименту аналогічних магазинів у нас. Так само, як і ціни, які в Іспанії помітно нижче.

Головні торгові вулиці зазвичай зосереджені в центрі іспанських міст, тоді як великі торгові центр можна знайти і на околицях. В першу чергу, це великі магазини Il Cortes Ingles.

В Барселоні найпростіший спосіб відвідати основні торгові точки міста — купити за 10 євро квиток на автобус Barcelona Shopping Line. Він слідує за маршрутом Port Vell — Raval — Ramblas — Ribera — Barri Gotic — Placa de Catalunya — Eixample — Passeig de Gracia — Rambla de Catalunya — Avinguda Diagonal, що покриває всі головні торгові точки міста.

Квиток дійсний протягом всього дня, тому можна спокійно виходити на будь-якій із зупинок, скуплятися, а потім їхати далі. Автобуси курсують з інтервалом 7-15 хвилин.

Головні торгові вулиці Барселони

  • Carrer de Pelai (станції метро Pl.Catalunya і Universitat)
  • Rambla de Catalunya (метро Catalunya, Passeig de Gràcia і Diagonal)

Кращі торгові центри Барселони

  • L illa Diagonal — найбільший торговий центр на проспекті Діагональ
  • Maremagnum — розташований на набережній Moll ' Espanya і відкритий навіть в неділю, що для Іспанії велика рідкість
  • Diagonal Mar — ще один шопінг-молл на проспекті Діагональ зі стандартним набором мас-маркет брендів
  • Arenas — торговий центр на площі Іспанії

Великобританія

Сезон літніх розпродажів починає в червні і закінчується в серпні.

На відміну від більшості європейських міст, магазини Лондона не закриваються на вихідні. Лондон — це гігантський торговий центр, який працює цілий рік. Так само цілий рік проходять в Лондоні і розпродажі — в залежності від цінової політики конкретного магазину. Цим Британія відрізняється від інших великих європейських «шопінг»-країн, де законодавство дозволяє розпродажі двічі на рік.

Крім фіксованого періоду сезонних розпродажів — червень-серпень і кінець листопада — лютий, протягом року в різних магазинах і великих шопінг-моллах Лондона проходять міжсезонні розпродажі. Такі знижки можуть тривати 2-3 тижні і досягати -50%. Кожен магазин сам приймає рішення про проведення таких розпродажів.

Головна торгова вулиця Лондона — Оксфорд-стріт (Oxford Street). По всій вулиці розташовано більше 300 магазинів. Західна частина Оксфорд-стріт, починаючи від Оксфорд серкус, зайнята великими універмагами, зокрема Selfridges, John Lewis House of Fraser, Debenhams, Marks & Spencer. На цій вулиці представлені всі найвідоміші торгові мережі, включаючи представників гігантських холдингів Topshop (поряд з Оксфорд серкус) і Primark.

Магазини на Ріджент-стріт (Regent Street) варіюються від престижних мережевих, таких як Reiss і French Connection, до дизайнерських, як Burberry і Armani. Крім того, на цій вулиці знаходиться найбільший в Британії магазин іграшок Hamleys, а також популярний National Geographic Store, Apple Store і типово англійський Liberty.

Джерело: ТСН
Розділи: Туристичні новини

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути