chrome firefox opera safari iexplorer

Розпочала роботу Десята Київська міжнародна книжкова виставка

16 травня 2014 о 16:05

Майже 40 українських видавництв представили свої нові видання на Десятій Київський міжнародній книжковій виставці, засновником і організатором якої є Держкомтелерадіо України. Як повідомила прес-служба Держкомтелерадіо, 16 травня ця виставка розпочала свою роботу у центрі Києва.

Як зазначено у повідомленні, книжкові стенди розмістилися у палатках просто на Хрещатику.

«Вперше ми проводимо виставку під відкритим небом, — зазначив Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, – Добре, що збережено традицію, що вдесяте цей книжковий форум збирає видавців і читачів. Думаю, саме книга сьогодні об’єднає схід і захід, дасть пораду, як нам жити далі, як розбудувати Україну».

Під час церемонії відкриття книжкового форуму вперше прозвучав «Гімн книзі», авторами якого є поет Олексій Кононенко та композитор Сергій Бедусенко.

«Дай Боже, щоб книжковий майдан почав поширюватися, — сказав президент Української Асоціації видавців Олександр Афонін, – Щоб на Сході України, крім брошур та книг, виданих у сусідній державі, народ взяв до рук і українську книгу».

Джерело: 5.ua
Розділи: Новини культури

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути