chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні НАТО і представники 65 країн обговорять ситуацію в Україні

14 травня 2014 о 14:23

Однією з головних тем міжнародної безпекової триденної конференції GLOBSEC 2014, яка відкриється у Братиславі, стане ситуація в Україні. Про це повідомляє у середу словацьке інформагентство TASR.
«Головною темою форуму має стати ситуація в Україні», — йдеться у повідомленні.

На конференції очікується понад 800 учасників із 65 країн світу. Під час заходу заплановані виступи прем'єр-міністрів, міністрів закордонних справ та оборони країн Вишеградської четвірки (Словаччина, Чехія, Польща та Угорщина), глав МЗС Швеції, Латвії та Литви, а також генерального секретаря НАТО Андерса Фог Расмуссена і заступника держсекретаря США у справах Європи і Євразії Вікторії Нуланд.

Офіційно конференцію відкриє сьогодні о 13:00 за місцевим часом (о 14:00 за Києвом) віце-прем'єр, міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак.

Згідно з програмою форуму, попередньо погоджено, що в четвер, 15 травня, має відбутися чат із прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком (о 14:45 за місцевим часом або 15:45 за Києвом).

За інформацією МЗС України, Україну на цьому форумі представлятиме перший заступник міністра закордонних справ Наталія Галібаренко. Передбачено її виступ з проблематики безпеково-політичної ситуації в Україні, проведення двосторонніх зустрічей зі словацькими та міжнародними партнерами.

Як відомо, GLOBSEC — щорічна конференція, яка за 9 років стала провідним безпековим форумом у Центральній Європі.

Джерело: Тиждень
Розділи: Суспільство