chrome firefox opera safari iexplorer

Строковиків можуть затримати максимум на шість місяців

13 травня 2014 о 10:16

Військовослужбовці ЗС України, які були призвані на строкову військову службу весною минулого року, можуть бути затримані на службі, з огляду на агресію Росії, максимум на шість місяців.

Про це на прес-конференції у Києві повідомив начальник відділу призову та комплектування управління комплектування та призову Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України Валерій Дендрибера, передає кореспондент Укрінформу.

«В діючому законодавстві ця норма прописана: Указом Президента військовослужбовці строкової служби, які відслужили встановлений термін, можуть бути затримані на військові службі протягом до шести місяців», — сказав він.

Полковник нагадав, що відповідно до Указу в.о. Президент України від 1 травня поновлюється призов на строкову військову службу до лав Збройних Сил та інших військових формувань України. Паралельно категорія військовослужбовців строкової служби, яка відслужила, буде звільнюватися і ставати на облік військовозобов'язаних, додав Дендрибера.

Що стосується звільнення (демобілізації) військовослужбовців, призваних на військову службу під час мобілізації в особливий період, то воно може бути здійснено за умови стабілізації воєнно-політичної обстановки навколо України. Час та порядок її проведення буде визначено відповідним Указом Президента України.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути