chrome firefox opera safari iexplorer

Створення двох каналів суспільного телебачення і трьох каналів суспільного радіо – це спільне завдання для Уряду та медіагромадськості — Томенко

13 травня 2014 о 11:54

Про це зазначив Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Микола Томенко, коментуючи підписання виконуючим обов’язки Президента України, Головою Верховної Ради Олександром Турчиновим Закон України № 1227-VII «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України».

М. Томенко нагадав, що цей Закон створив правові основи діяльності суспільного телебачення і радіомовлення України, визначив принципи діяльності, гарантії незалежності, а також основні завдання діяльності Національної суспільної телерадіокомпанії України.

Микола Томенко звернув увагу на те, що вся процедура створення суспільного мовлення повинна бути чітко підготовлена і розписана у часі. Він зауважив, що у прикінцевих положеннях Закону зазначений шестимісячний термін, який передбачає підготовку необхідних нормативних документів з подальшою зміною відповідних законів для того, щоб підготувати реальне функціонування двох каналів суспільного телебачення і трьох каналів суспільного радіо.

«Це буде створено спільною роботою самих колективів теперішніх державних та комунальних ЗМІ, Держтелерадіо та найважливіше – за участі медіаекспертів, фахівців, широкої громадськості, які щонайменше протягом останніх 20 років вимагали створення такого мовлення в Україні», – зазначив Микола Томенко.

Джерело: tomenko.ua
Розділи: Громадська думка

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути