chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві стартував Міжнародний фестиваль короткометражок

22 травня 2014 о 09:39

В Києві розпочався ІІІ Kyiv International Short Film Festival. Як повідомили УНН організатори, головною локацією фестивалю, який триватиме до 25 травня, традиційно стане кінотеатр «Кінопанорама».

Цього року локацією фестивалю також стане Оpen air кінотеатр в Маріїнському парку, а в будівлі KAMA (Kyiv Academy of Media Arts) пройдуть уроки кіношколи.

Відкриється фестиваль альманахом «​​Украіна_голоса», що скаладається з восьми коротких документальних фільмів українського виробництва. У добірці показана динамічна громадянське життя українського суспільства.

Звичні програми «Міжнародний конкурс», «Українська панорама», «Фестивальні хіти» цього року доповнять національні панорами Данії, Польщі, Ісландії, Греції, а також тематичні програми: короткометражні жахи, комедійні історії, фільми про різні аспекти любові, жіночий відео-арт, світовий авангард тощо. Усього на заході будуть представлені 150 короткометражних фільмів з усіх континентів. Стрічки розділені на 25 тематичних блоків, майже всі фільми будуть показані в Україні вперше.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Новини культури

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути