chrome firefox opera safari iexplorer

У Мистецькому арсеналі відбудеться «Ніч містерій»

15 травня 2014 о 10:30

Напередодні Міжнародного дня музеїв Мистецький Арсенал представляє Ніч містерій — «ніч» мистецтва, театру, музики, кіно, яка відбудеться в рамках проекту сучасного мистецтва The Show Within The Show.

У програмі:

17:00 — Відкриття виставкового проекту Еволюція мрії: Новий старий Арсенал.

Проект продемонструє відвідувачам історію Мистецького Арсеналу з часів існування на його території Вознесенського дівочого монастиря XVI ст., Печерської фортеці, військового секретного заводу, і його трансформацію в культурну інституцію.

У рамках експозиції покажуть артефакти, пов'язані з Вознесенським Печерським монастирем, Старою Печерською фортецею і теперішнім Мистецького Арсеналу — культурного проекту України. Вперше будуть широко представлені матеріали археологічних розкопок, які проводив на території комплексу Інститут археології НАН України.

Екскурсії відбуватимуться щогодини.

20:00 — Музична Шекспіріана — концерт вокального ансамблю Alter Ratio

На концерті буде представлений музичний світ часів Вільяма Шекспіра і королеви Єлизавети I: твори Вільяма Берда, Томаса Талліса, Джона Доуленд, Томаса Морлі, а музичним «містком», який з'єднає два світи, стануть твори сучасного українського композитора Святослава Луньова, написані на теми англійських керол (carol).

21:00 — Прем'єра фільму Отелло (1922) українського режисера Дмитра Буховецького в живому музичному супроводі Наталії Сікорської (клавесин) та Юрія Михальчука (Dj U-RA) у форматі open air.

Отелло — німецька німа картина виробництва кінокомпанії-гіганта UFA — перша повнометражна екранізація однойменної трагедії Шекспіра. Багате декорування і костюмування, вона була особливо відзначена критиками завдяки блискучій грі Еміля Яннінгса — найбільшого актора міжвоєнної Німеччини, котрий володів дивовижним даром перевтілення.

Прем'єра картини відбулася в лютому 1922 року і поставила Буховецького в один ряд з найуспішнішими режисерами тодішньої Європи.

22:30 — Буря Вільяма Шекспіра

Постановка Сергія Маслобойщикова, фрагмент вистави у виконанні акторів Національного академічного драматичного театру імені І.Франка.

23:30 — авторські читання Леся Подерев'янського

Крім того, на відкритому майданчику Мистецького Арсеналу українська художниця Маша Шубіна покаже свій арт-проект Lost & Found.

У транспортному контейнері, поза традиційним галерейним простором, Шубіна представить свої останні роботи. Виставка триватиме до 25 травня.

Юних відвідувачів Мистецького Арсеналу чекатиме Інноваційний освітній проект для дітей і підлітків Арсенал ідей, який запропонує оновлену програму майстер-класів на теми театру, книги, сучасного мистецтва.

У новому просторі Art & Book (Мистецтво і Книга) діти власноруч будуть ілюструвати обкладинки, робити листівки та закладки для книг, читати вірші і прозу.

У Художній лабораторії проекту діти спільно з художниками будуть створювати театральні маски і власні роботи.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути