chrome firefox opera safari iexplorer

Українець отримав гран-прі конкурсу «Тиждень критики» в Каннах

23 травня 2014 о 09:46

Український режисер Мирослав Слабошпицький отримав гран-прі конкурсу «Тиждень критики», який проходить паралельно з Каннським кінофестивалем, повідомляє УНН з посиланням на українську службу ВВС.

Його німий фільм «Плем'я» (The Tribe) розповідає про будинок для глухонімих підлітків, мешканці якого об'єднуються у злочинні угрупування. Для 39-річного режисера це перша повнометражна картина.

Синдикат французької кінокритики створив Конкурс «Тиждень критики» у 1962 році. Хоча він проходить у дні кінофестивалю, конкурс від нього жодним чином не залежить і не є його частиною.

нагадаємо, Каннський кінофестиваль триватиме до 25 травня. Україна цього року представлена у кількох його програмах

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Новини культури

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути