chrome firefox opera safari iexplorer

Який табір відпочинку обрати для дитини

19 травня 2014 о 12:07

Враховуючи ситуацію у країні, батьки навряд пускатимуть дітей за межі Буковини

Хай би що коїлося в країні, хай би яка політична ситуація була, але дітям треба відпочивати. Тому варто зробити все, щоб вони не відчували тієї напруги, яка є у повітрі, адже це неодмінно вплине на їхнє здоров’я.

Цьогорічна підготовка до сезону відпочинку у таборах буде особливою. В першу чергу, тому що діти вже не поїдуть в «Артек» та інші морські табори. Зазвичай туди щороку відправляли переможців різноманітних конкурсів, талановитих дітей, спортсменів. Наразі їм запропонували відвідати «Молоду гвардію» в Одесі. Та зараз батьки і до цієї пропозиції ставляться з осторогою.

— Розумію, що сина треба кудись відправити, та не дуже хочу це робити, адже невідомо, яка влітку буде ситуація в країні. В одеський табір вже точно не пущу, там неспокійно, навіть якщо це відома «Молода гвардія» — стверджує чернівчанка Олена Жижик. — Скоріше, оберу якийсь буковинський табір, можливо гірський, аби дитина подихала свіжим повітрям.

Загалом цьогоріч через ситуацію у країні не працюватимуть 122 вітчизняних табори. З цієї ж причини основна кількість буковинських дітей оздоровиться саме в таборах області. Влітку 2014 року працюватимуть 14 стаціонарних дитячих оздоровчих закладів, 7 наметових, 26 таборів праці та відпочинку та 326 пришкільних. Це менше, ніж 2013 року.

Як повідомив начальник відділу у справах сім’ї, молоді та з гендерних питань ЧОДА Ростислав Тищук, за попередніми даними, цьогоріч планують оздоровити 53 тис. (55 % від загальної чисельності дітей шкільного віку) дітей Чернівецької області.

Це менше, ніж торік. Сталося так через ситуацію в Криму, діти вже не поїдуть в «Артек», крім того, у деяких місцевих таборах розмістили сім’ї біженців з Криму та сходу України. Та буковинські діти пільгових категорій зможуть оздоровлюватися у таборі «Молода гвардія», в Одесі.

2014 року на відпочинок буковинських дітей обіцяють виділити 24255,2 тис. грн. (з обласного бюджету – 4280,6 тис. грн., з місцевого бюджету – 13053,6 тис. грн., кошти Фонду соціального страхування – 6921 тис. грн.).

Своєю чергою обласне віддалення фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності обіцяє оздоровити 6048 дітей, 5044 – з частковим фінансуванням, 1004 – з повноплатним.

Цьогоріч місцин для оздоровлення дітей у Чернівецькій області не побільшало, їх, як і торік, чотирнадцять. З них три — державні, 5 — комунальної форми власності та шість приватних.

Популярними залишаються гірські табори — у Виженці, Вижниці, Красноїльську, Банилові-Підгірному, Берегометі (Вижницькому). Чимало батьків обирають для дітей відпочинок на Дністрі. Завдяки високому рівню виховної роботи, авторитетним є дитячий заклад «Калинка» на Новоселиччині. Загалом кожен може обрати те, що йому до душі: відпочинок на воді, у горах, або ж неподалік Чернівців.

Джерело: vidido.ua
Розділи: Туристичні новини

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути