chrome firefox opera safari iexplorer

Здатність розпізнавати смаки впливає на тривалість життя

22 травня 2014 о 11:34
health.unian.ua

Смакові рецептори, розташовані на язикові, відповідають не тільки за смакові уподобання. Вони, виявилося, позначаються на тривалості і якості життя в цілому, пише Meddaily.ru з посиланням на The Times of India. Як показали експерименти з плодовими мушками, якщо придушити здатність розпізнавати смак незалежно від обсягу споживання їжі, можна контролювати тривалість життя, гарантуючи старіння без проблеми зі здоров'ям.

Суть в тому, що гіркий смак негативно відбивається на тривалості життя. А ось солодкий смак позитивно відбивається на цьому показнику. Але найбільш важлива здатність — розпізнавати смак води. Мушки, які не могли розпізнавати воду, жили на 43% довше звичайного. Все це говорить про те, що сенсорне сприйняття впливає на здоров'я, зазначає Скотт Плетчер з Університету Мічигану.

Співробітники університетів Мічигану, Вейна та Інституту біомедичних досліджень Фрідріха Мішера встановили: втрата смаку провокує фізіологічні зміни. Вони допомагають тілу адаптуватися до відчуття, ніби воно не отримує достатніх обсягах життєво важливих речовин. Це відбивається як на виборі продуктів харчування, так і на сприйнятті та поведінці в цілому.

29 березня

Інші дати
Народилася Марійка Підгірянка
(Марія Омелянівна Ленерт-Домбровська), (1881, с.Білі Ослави, Івано-Франківська область – 1963) - українська поетеса.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути

Майбутні події Дивитися всі