chrome firefox opera safari iexplorer

7 літніх продуктів для чистки організму

10 червня 2014 о 14:02

Усім відомо, що організм потребує чистки. Проте не кожен має силу волі сісти на цілий день, для прикладу, на яблука чи воду. Натомість улітку таки з'являється можливість «почиститися» без надзусиль. Для цього достатньо включити в раціон кілька продуктів.

Червоний буряк

Це «очищувач» організму № 1. По-перше, він містить клітковину, фосфор, мідь, вітамін С і низку органічних кислот, які покращують «рух» їжі і знищують «погані» гнильні бактерії в кишківнику. По-друге, до його складу входить речовина «бетаїн», яка змушує печінку краще позбавлятися токсинів. І, по-третє, буряк сприяє омолодженню організму за рахунок фолієвої кислоти (утворюється більше нових клітин) і кварцу (поліпшується стан шкіри, волосся і нігтів).

Як вживати: варену, з борщем, в салаті, у вигляді відвару або соку.

2. Білокачанна капуста

Вона містить велику кількість харчових волокон, які допомагають «зв'язувати» важкі метали і токсини, а потім виводити їх з кишківника. Крім того, вона багата на органічні кислоти, які покращують травлення і нормалізують мікрофлору органів травлення. Але і це ще не все. У капусті міститься дуже рідкісний вітамін U. Він «знешкоджує» небезпечні хімічні речовини, бере участь у синтезі вітамінів і навіть має здатність загоювати виразки.

Як вживати: свіжу, квашену, у вигляді соку.

3. Часник

В одному зубчику часнику міститься більше (!) 400 корисних компонентів. Вони знижують рівень «поганого» холестерину в крові і прочищують судини, вбивають клітини мультиформної гліобластоми (причина раку мозку), знищують дифтерійну, туберкульозну паличку і хелікобактер (причину виразки шлунка), «виводять» глистів і т.д.

Як вживати: свіжим, в молотому вигляді.

4. Ріпчаста цибуля

Його головна цінність — фітонциди, які містяться в ефірних маслах. Ці речовини всього за кілька секунд здатні вбити багато бактерії і грибків. Крім того, цибуля покращує травлення, засвоєння поживних речовин і навіть апетит. А велика кількість сірки дозволяє ефективно знешкоджувати і видаляти «все шкідливе».

Як вживати: свіжим, в салаті, у вигляді спиртової настоянки і косметичної маски (від прищів і вугрів).

5. Яблука

Завдяки пектину і клітковині, яблука нормалізують роботу всієї травної системи — «зв'язують» шлаки і токсини, покращують апетит, стимулюють вироблення шлункового соку, позбавляють від закрепів і т.д. Крім того, яблука вбивають збудників дизентерії, золотистого стафілококу, вірусів грипу А.

Як вживати: у свіжому вигляді зі шкіркою, у вигляді соку і тертої «кашки», у вигляді відвару.

6. Авокадо

На жаль, про властивості цього «південного» фрукта говорять дуже мало. Авокадо містить чудову речовину «глютатіон», який блокує близько 40 різних канцерогенів, «розвантажуючи» печінку. Крім того, він нормалізує рівень холестерину в крові, покращує травлення, постачає тканинам кисень і т.д.

Як вживати: свіжим, у вигляді сухофрукта або «масла».

7. Журавлина

Це, мабуть, один з найпотужніших «природних» антибіотиків та противірусних засобів, який ефективно очищує сечовий міхур і сечовивідні шляхи від шкідливих бактерій. Не менш важливим є й те, що журавлина «бореться» з утворенням і розвитком ракових клітин, а також з появою тромбів і бляшок в судинах.

Як вживати: свіжої, у вигляді морсу і соку, у вигляді варення.

19 січня

Інші дати
Хрещення Господнє (Водохреща)
Там, на річці на Йордані Там Господь Христос хрестився, З рук Хрестителя Івана У святій водичці вмився" (Ярослав Вільшанко)
Розгорнути
Народився Гордій Левченко
(1897, с. Дубрівка Житомирської обл. - 1981) - військово-морський діяч, адмірал, головнокомандувач Балтійського флоту. У 1939-1942 роках - заступник наркома ВМФ СРСР. Під час Другої світової війни керував обороною Криму.
Розгорнути
Народився Тимофій Левчук
(1912, с. Бистрівка Житомирської обл. - 1998) - українського кінорежисера, народного артиста. Фільми: "Іван Франко", "Калиновий гай", "Два роки над прірвою", "Помилка Оноре де Бальзака", "Родина Коцюбинських" та ін.
Розгорнути
Народилася Марія Тим'як
(1889, м. Косів Івано-Франківської обл. - 1970) - народний майстер мистецької кераміки. Створювала оригінальний побутовий посуд (миски, глечики), вазочки і фігурки, оздоблюючи їх геометричним орнаментом. Вироби зберігаються у музеях Києва і Львова.
Розгорнути