chrome firefox opera safari iexplorer

Дослідження: у світі ставлення до Росії гірше, ніж будь-коли

04 червня 2014 о 11:35

Міжнародне ставлення до Росії серйозно погіршилося за останній рік.

Про це свідчать дані соціологічного дослідження, що проводилося на замовлення Всесвітньої служби Бі-бі-сі.

«Вперше за дев'ять років досліджень негативне ставлення до Росії висловили 45% опитаних. У симпатіях до Росії зізналися лише 31% респондентів. По співвідношенню між цими категоріями Росія займає п'яту позицію знизу серед всіх країн у рейтингу», — йдеться у публікації.

Погіршення ставлення до Росії — це спільний тренд, він зафіксований у 13 країнах на всіх континентах.

Найгірше Росію сприймають в Європі та Північній Америці. У Франції з негативною оцінкою погоджуються 69% респондентів, у Німеччині — 67% опитаних, у Великобританії та США — по 64%, у Канаді — 62%.

Позитивне ставлення найчастіше висловлюють жителі азіатських країн, з якими Росія є партнерами по БРІКС. У Китаї позитивні оцінки звучали від 55% респондентів, в Індії Росію позитивно оцінили 38% опитаних.

У дослідженні брали участь 24,5 тис. чоловік з 24 країн світу. Їх просили дати оцінку міжнародному впливу 16 різних країн і Євросоюзу.

Учасникам опитування пропонувалося обрати одну з категорій — «в основному позитивне (ставлення)» або «в основному негативне».

Основна частина дослідження проводилася ще до анексії Криму і подій на сході України (опитування охопило період з 17 грудня 2013 р. до 28 квітня 2014 року).