chrome firefox opera safari iexplorer

ЄС виділяє Україні 250 мільйонів євро

13 червня 2014 о 14:37

ЄС виділяє Україні 250 мільйонів євро.

Виплата є першим базовим траншем за Контрактом з розбудови держави, загальна вартість якого становить 355 мільйонів євро.

Про це ЄвроПравду повідомило Представництво ЄС в Україні.

Контракт для України з розбудови держави – це основна ініціатива ЄС для підтримки України у розв’язанні ключових проблем, що стояли на перешкоді реформам та європейській інтеграції в минулому. Особливу увагу сконцентровано на підтримці зусиль України в боротьбі з корупцією та реформуванні державної служби.

Виплата першого траншу відображає позитивну оцінку Європейським Союзом успіхів України в управлінні державними фінансами, зокрема Закону «Про здійснення державних закупівель» від 10 квітня.

Ян Томбінський, Голова Представництва ЄС в Україні, зазначив: «Цей платіж ґрунтується на вірі в те, що Україна знаходиться на шляху до побудови сильної демократії. Це вимагає повної віддачі Уряду в процесі реформування, що стосується, наприклад, реформи державної служби, конкурентних державних закупівель та надто, боротьби з корупцією».

Перший, базовий транш виплачується після виконання чотирьох загальних умов (державна політика, макроекономічна стабільність, управління державними фінансами та прозорість бюджету). Другий варіативний транш (очікується в другому кварталі 2015 року в розмірі 105 мільйонів євро) залежатиме від досягнень у сфері боротьби з корупцією, державних закупівель, доступу до інформації, управління державними фінансами, реформи державної служби, конституційної реформи та виборчого законодавства.

Контракт для України з розбудови держави – є однією з основних складових пакету підтримки України розміром в 11 мільярдів євро, анонсованого Президентом Європейської Комісії 5 березня 2014 року. В цей пакет також входить позика 1,6 мільярда євро, надана Україні в рамках макрофінансової допомоги.

Угода про фінансування за Контрактом для України з розбудови держави була підписана Президентом Європейської Комісії Жозе Мануелем Баррозу та Прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком 13 травня 2014 року.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути