chrome firefox opera safari iexplorer

Генпрокуратура знову поновила розслідування смерті композитора Івасюка

12 червня 2014 о 12:55

Автора пісні «Червона рута» знайшли повішеним у 1979 році.

Генеральна прокуратура відновила розслідування причин і обставин смерті відомого українського композитора Володимира Івасюка, який нібито повісився у лісі біля Львова в 1979 році, повідомляє прес-служба Генпрокуратури в четвер, 12 червня.

За зверненням члена консультативної ради при Генпрокуратурі скасовано незаконну постанову слідчого про закриття кримінальної справи за фактом смерті відомого українського композитора, якого знайшли повішеним у лісі під Львовом в 1979 році.

«Враховуючи значний суспільний резонанс, який свого часу викликала і зараз турбує громадськість загадкова смерть композитора, а також з метою повного, всебічного та неупередженого дослідження всіх обставин смерті Івасюка, необхідність перевірки на причетність до позбавлення його життя певного кола осіб, Генеральною прокуратурою Україна постанову про закриття кримінальної справи скасовано», — повідомили в Генпрокуратурі.

За інформацією відомства, розслідування причин і обставин смерті композитора доручено досвідченим слідчим.

Нагадаємо, органами прокуратури в 1979—1980, а також протягом 2009—2012 роках проводилося досудове слідство у кримінальній справі за фактом смерті Володимира Івасюка, за результатами якого в листопаді 2012 року справу було необґрунтовано закрито за відсутністю складу злочину.

Володимир Івасюк — видатний український композитор і поет, один із основоположників української естрадної музики. Він автор 107-ми пісень, в тому числі «Червоної Рути» і «Водограю», 53 інструментальних творів, музики до кількох спектаклів.

8 травня 1979 року 30-річного Івасюка знайшли мертвим у Брюховицькому лісі під Львовом, офіційною версією смерті назвали самогубство.

26 січня 2009 року Генеральна прокуратура України вже відновлювала закриту кримінальну справу про смерть Володимира Івасюка.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути