chrome firefox opera safari iexplorer

Із 1 липня запустять швидкісний потяг з Києва до Одеси

18 червня 2014 о 10:07

Державна адміністрація залізничного транспорту України («Укрзалізниця») має намір з 1 липня 2014 року запустити щоденний швидкісний потяг №761/762 сполученням Київ – Одеса.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив начальник головного пасажирського управління «Укрзалізниці» Ігор Бреус.

«Потяг №761/762 планується до призначення з 1 липня у сполученні Київ – Одеса «Інтерсіті+», — повідомив Бреус.

У той же час він не уточнив, який саме склад буде задіяно на даному маршруті.

«На Одесу відпрацьовується напрямок але поки що не Нyundai, а взагалі «Інтерсіті+». Який потяг курсуватиме в остаточному варіанті, чи це нові придбані крюківські потяги (електропоїзд виробництва Крюківського вагонобудівного заводу – УНІАН), чи це Нyundai сьогоднішні, це вже вирішуватиме швидкісна компанія (держпідприємство «Українська залізнична швидкісна компанія», яка є оператором швидкісних потягів – УНІАН) виключно за технологічним процесом», — пояснив Бреус.

Як уточнили УНІАН у прес-службі «Укрзалізниці», квитки на даний потяг вже надішли в продаж.

Як повідомляв УНІАН, 12 червня генеральний директор «Укрзалізниці» Борис Остап‘юк повідомив, що запуск швидкісного потягу Київ – Одеса заплановано на серпень поточного року, уточнивши, що орієнтовний час у дорозі становитиме 4,5-5 годин.

Раніше «Укрзалізниця» розглядала можливість призначення швидкісного потягу складом «Україна-2» виробництва Крюківського вагонобудівного заводу на локомотивній тязі за маршрутом Київ – Одеса.

Довідка УНІАН. З травня 2012 року в Україні з швидкістю до 160 км/год почали курсувати швидкісні міжрегіональні електропоїзди виробництва південнокорейської компанії Нyundai Rotem, зв'язавши Київ з Харковом і Львовом. Потім географію курсування потягів «Інтерсіті+» було розширено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖІз Харкова до Бердянська призначили додатковий поїзд

Оператором швидкісних потягів є державне підприємство «Українська залізнична швидкісна компанія» (УЗШК), яка оперує 10 міжрегіональними електропоїздами виробництва Hyundai Rotem і двома чеськими двоповерховими міжрегіональними поїздами подвійного струму Skoda.

Крюківський вагонобудівний завод (м. Кременчук, Полтавська обл.) є єдиним у СНД підприємством, що має налагоджене і діюче виробництво двох видів вагонів, — пасажирських і вантажних.

Джерело: Уніан
Розділи: Туристичні новини

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути