chrome firefox opera safari iexplorer

Кримчани втратили право на безкоштовне отримання земельної ділянки

20 червня 2014 о 10:06

Закони РФ не передбачають безоплатної передачі земельних паїв у власність, як це було в Україні.

Кримчани, які стоять у черзі на безкоштовне отримання земельної ділянки, зможуть придбати її тільки на аукціоні, оскільки в РФ безкоштовно землю отримують лише пільгові категорії громадян.

Про це повідомив нелегітимний голова Постійної комісії Держради анексованої Республіки Крим із земельних, аграрних питань, питань екології та раціонального природокористування Дмитро Рогачов, передає сайт «Новини Криму».

За його словами, законодавством Росії не передбачена безоплатна передача земельних ділянок у власність громадянам, як це було в Україні.

«Якщо раніше кожен житель села, міста мав право за Конституцією України на отримання земельної ділянки у безоплатне користування — під садівництво, під індивідуальне будівництво, під селянське господарство, то в РФ безкоштовна передача не передбачена, вона існує тільки для певної пільгової категорії громадян», — розповів Рогачов.

Тому люди, які стоять у черзі на безкоштовне отримання землі, тепер зможуть купувати ділянки на аукціонах. «Її вартість буде визначена згідно з кадастровою оцінкою ділянки», — повідомив Рогачов, додавши, що ціна буде залежати і від регіону.

При цьому він висловив надію, що прийняття законопроекту, що регулює земельні відносини на території анексованої республіки, розширить перелік пільгових громадян з урахуванням кримських реалій, в тому числі, вирішить питання з виділенням землі депортованим громадянам.

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути