chrome firefox opera safari iexplorer

Кримські татари всупереч забороні відзначають День прапора

26 червня 2014 о 16:39

Зранку, незважаючи на заборону, дорогами півострова їздять автомобілі з національними прапорами кримських татар. Також національною символікою прикрашені приватні будинки і вікна багатоквартирних будинків, де живуть кримські татари. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Цього дня незважаючи на заборону «кримської влади» відбудеться автопробіг.

«Маршрут автопробігу цього року організаторам Дня кримськотатарського прапора в міській мерії не узгодили, тому якщо машини з прапорами їхатимуть у колонах, можливі штрафи. Але ніхто не може заборонити кожному окремо прикрасити свою машину прапором та їздити протягом всього дня вулицями міст і сіл нашого Криму», — розповів організатор свята, член Меджлісу кримськотатарського народу Ділявер Акієв.

За його словами, основні заходи, присвячені Дню прапора, пройдуть у Сімферополі в мікрорайоні Фонтани. Там запланований конкурс малюнків на асфальті, фотоконкурс «Байрагім» (Мій прапор), командні квест-ігри, виставка майстрів декоративно-прикладного мистецтва, майстер-клас з гончарного мистецтва, а також спортивні та кулінарні конкурси.

День кримськотатарського прапора цього року вперше проходитиме на огородженій території, а біля входу будуть встановлені металодетектори.

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що рівень ксенофобії «кримської влади» при розгляді заявок саме від кримських татар на проведення масових заходів зашкалює до «позамежного рівня».

Нагадаємо «влада Сімферополя» відмовила Меджлісу у проведенні Дня кримськотатарського прапора в парку Тренева у центрі Сімферополя, а також не узгодила з ним маршрут автопробігу, приуроченого до цього свята

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути