chrome firefox opera safari iexplorer

Лікарі розповіли, чому влітку обов'язково потрібно їсти кавуни

06 червня 2014 о 13:24

Кавун — один з найбільш поживних продуктів. По-перше, він допомагає схуднути, пише meddaily.ru з посиланням на Zee News. У ньому, як відомо, міститься амінокислота цитрулін. Нирками вона перетворюється на аргінін. А ця сполука перешкоджає накопиченню жиру в жирових клітинах. Притому, цитрулін блокує активність неспецифічної лужної фосфатази. В результаті жирові клітини виробляють менше жиру.

Цитрулін прискорює доставку лейкоцитів до місця пошкоджень шкіри. Отже, процес формування нових тканин і затягування ран протікає швидше звичайного. Також кавун є джерелом вітаміну А, який допомагає виробити пігмент у сітківці. Він захищає від вікової макулярної дегенерації і курячої сліпоти. Вітамін А підтримує молодість шкіри, зубів, скелета, м'яких тканин, слизових оболонок.

Ще органічні пігменти з кавуна покращують роботу серцевої системи. Зокрема, кавун не дає підвищуватися холестерину. Кавуни добре знижують температуру тіла і показники кров'яного тиску. З цієї причини кавун — найкращий засіб захисту від теплового удару. Він стимулює процес потовиділення, сприяє охолодженню тіла.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути