chrome firefox opera safari iexplorer

Майже 70% виборців підтримують проведення дострокових виборів до ВР у 2014 році

05 червня 2014 о 13:53

Згідно з результатами опитування, навіть на сході України, зокрема на Донбасі, більшість людей підтримують ідею проведення позачергових парламентських виборів вже цього року, зазначає Ірина Бекешкіна.

68,9% виборців хочуть проведення позачергових парламентських виборів уже в поточному році, причому підтримують таку ідею жителі всіх регіонів країни.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції повідомила директор Фонду “Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва” Ірина Бекешкіна.

Вона зазначила, що соціологічне опитування проводилося напередодні позачергових президентських виборів і, згідно з результатами опитування, навіть на сході України, зокрема на Донбасі, більшість людей підтримують ідею проведення позачергових парламентських виборів вже цього року. Зокрема, на Донбасі за проведення виборів висловилися 48,6% опитаних, проти — 30,3%. На сході в цілому відповідно 73,1% та 9,7%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ"УДАР" не голосує в Раді, щоб добитися її розпуску

Найвищу підтримку ідеї проведення дострокових виборів до Верховної Ради висловили мешканці заходу України — 82,2% і лише 5,5% — не підтримали таку ідею.

Бекешкіна зазначила, що політикам доцільно прислухатися до такої громадської думки.

Також вона зауважила, що чим швидше пройдуть вибори до парламенту, тим менше шансів у проросійських сил в Україні провести своїх представників до Верховної Ради за допомогою проросійські налаштованих виборців, переважна більшість яких мешкає на сході України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЛюди проголосували за дострокові парламентські вибори на президентських — Фесенко

“Одним з аргументів, чому треба проводити вибори зараз, полягає в тому, що поки проросійські політичні сили не утворилися. Зараз є нічийний електорат для відверто проросійської політичної сили, якої у нас, на щастя, поки що немає. Зараз на сході своїх виборців втратили як комуністи, так і Партія регіонів, і тому нова проросійська сила там виникне”, — сказала соціолог.

Крім того, Бекешкіна додала, що Партії регіонів не варто розраховувати на велику підтримку у своєму базовому регіоні.

“Взагалі по країні вона зараз на межі проходження. Я думаю, що вони пройдуть, але про якісь 30% не можна і мріяти”, — сказала вона.

Джерело: УНІАН
Розділи: Громадська думка

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути