chrome firefox opera safari iexplorer

Пилип Іллєнко очолив Держкіно

20 червня 2014 о 14:45

Вперше вибір претендентів на посаду голови Державної агенції України з питань кіно здійснювався членами уряду на засіданні кабінету міністрів України. Про це повідомив офіційний сайт міністерства культури України.

Рішення про це, враховуючи широкий резонанс у суспільстві, міністр культури України Євген Нищук прийняв після двох нарад, де широке коло експертів та професіоналів сфери кіно не змогло дійти єдиного рішення.

Нагадаємо, перші два слухання, у яких взяло участь понад 50 експертів, проходили 18 квітня та 14 червня 2014р. у міністерстві культури та Будинку кіно відповідно. Останнього разу голоси експертів розділилися рівно навпіл.

Кандидати на посаду керівника Держкіно — Андрій Дончик (кіно- і телережисер), Олег Коротенко (продюсер) та Пилип Іллєнко (актор і продюсер) — презентували членам уряду власні програми з реформування сфери кіно.

По закінченні кожної з презентацій, відповідей на запитання членів уряду та обговорення було ухвалено: рекомендувати призначити на посаду голови Держкіно Пилипа Іллєнка. Рішення про підтримку даного кандидата ухвалене одноголосно.

Зважаючи на наведене, міністром культури в порядку, визначеному чинним законодавством України, буде винесена пропозиція прем'єр-міністру України щодо призначення Пилипа Іллєнка на посаду голови Державної агенції України з питань кіно.

Щодо цього призначення суперечки точилися давно і викликали конфлікт у Спілці кінематографістів України.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Новини культури

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути