chrome firefox opera safari iexplorer

У Дубенському замку відкрили шоколадну залу

11 червня 2014 о 14:20

Так збіглося, що у 1492 році, коли в Дубно, що на Рівненщині, почали будувати замок, знаменитий Христофор Колумб відкрив на американському континенті, а затим привіз до Європи перший шоколад. Спочатку його споживали рідким, в тому числі й у Дубно під час ярмаркових торгів. Про це та багато іншого з історії унікального продукту розповідає шоколадна зала, яку відкрито в Дубенському замку.

Тут відвідувачі історико-культурного заповідника можуть насолодитися шоколадом, а заодно заглибитися у вир легендарної минувшини.

golos.com.ua

 golos.com.ua

— Шоколад володіє дуже смачною магією, — каже директор Державного історико-культурного заповідника м. Дубно Леонід Кічатий. — А ось іншою подібною магією (пізнавальною) слугує минувшина. Якраз ці дві реальні іпостасі (солодку та історичну) ми і вирішили поєднати в одному проекті — шоколадній залі. Вона нині — як продовження інших зал, відкритих в замку останнім часом: бурштинової, мисливської, нумізматичної... Водночас оригінальність цієї зали, зробленої «під старовину», — в тому, що тут наяву можна скуштувати солодощі, виготовлені як за сучасними, так і старовинними рецептами. До того ж з кавою, під популярні класичні мелодії, які здавна лунали в замку, починаючи від князів Острозьких.

А ще в приміщенні зібрано картинну галерею. На полотнах — місцеві краєвиди, історичні замальовки і, звичайно ж, сюжети, пов’язані з виробництвом, споживанням шоколаду, кави. Як на європейських теренах, так і безпосередньо в Дубно.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути