chrome firefox opera safari iexplorer

В Криму знищують єдину україномовну газету

30 червня 2014 о 10:49

Нова влада Криму здійснює цілу низку заходів, щоб унеможливити вихід єдиної в Криму україномовної громадсько-політичної та літературної газети «Кримська світлиця», пише ЛітАкцент.

Днями часопис отримав припис з’їхати з орендованого приміщення в будівлі евакобази «Артека» у Сімферополі.

Також мережа розповсюдження «Кримсоюздрук» відмовила у поширенні видання через кіоски.

Перед тим газету «Кримська світлиця» не внесли в каталог для передплати, тому з другого півріччя 2014 року газету не можна буде передплатити.

«Безглуздо сподіватися на те, що «нова кримська влада» згадає про конституційне положення про мови і подбає, щоб єдина газета українською мовою в Криму не померла. Нас викинули з орендованого приміщення, яке зараз зайняте під прийом міфічних «біженців з Південного Сходу», нас винятково з політичних мотивів відмовилися поширювати», – заявив головний редактор «Кримської світлиці» Віктор Качула виданню «Телекритика».

Міністерство культури України, яке є засновником газети, вже майже два місяці не виплачує зарплату працівникам видання. Поки міністерство ніяк не коментує цю ситуацію.

 

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути