chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні введено штрафи за несплату парковки

19 червня 2014 о 15:00

Президент Петро Порошенко підписав закон №1283-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо паркування транспортних засобів».

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем ​​його опублікування.

Нагадаємо, Рада 29 травня внесла зміни до законодавства щодо паркування транспортних засобів та встановлення відповідальності за порушення правил паркування транспортних засобів (реєстр. № 2499).

Згідно з пояснювальною запискою, серед інших завдань закону є «визначення підстав та процедури притягнення до адмінвідповідальності посадових осіб — операторів за порушення встановлених правилами вимог до розміщення, обладнанню та функціонуванню майданчиків для платного паркування, а також користувачів майданчиків для паркування за несплату вартості послуг з утримання парковок і паркування в місцях, призначених для паркування інвалідів».

Закон передбачає штраф від 8 до 12 неоподатковуваних мінімумів громадян за несплату водієм транспортного засобу вартості послуг з користування майданчиками для платного паркування, обладнаними паркувальними автоматами та іншими технічними засобами, які забезпечують контроль за паркуванням, або автоматичними в'їзними та виїзними терміналами.

Крім того, паркування транспортних засобів на місцях, призначених для безкоштовного паркування транспортних засобів, особами, які не мають пільг, тягне за собою накладення штрафу на водіїв транспортних засобів від 15 до 18 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Законом передбачено «чітке розмежування повноважень органів місцевого самоврядування та Державтоінспекції МВС з контролю за виконанням правил в частині розміщення, обладнання та функціонування майданчиків для паркування транспортних засобів та в частині забезпечення безпеки дорожнього руху відповідно».

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути