chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні знайшлося 2% жителів, готових відпочивати в окупованому Криму

25 червня 2014 о 12:15

Незважаючи на анексію Криму Росією, 2% українців планують відпочити на півострові цього року.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, повідомляє Еспресо.TV. Найбільша кількість тих, хто планує відпочити в Криму, сконцентрована у східному регіоні (7% мешканців). Для порівняння у центральному та південному регіоні ствердно відповів 1% респондентів, у західному — 2% опитаних.

Дослідження виявило, що 62% українців взагалі не планують відпочивати. Втім, незважаючи на ситуацію в країні, ця кількість дещо зменшилася порівняно з 2013 роком (68%). 

Кількість тих, хто не має можливості кудись поїхати складає 17% (у 2013 таких було 21%). Спеціалісти пояснюють таку різницю відсутністю Криму у вибірці цього року.

З-поміж українців на першому місці за популярністю виявився відпочинок у Карпатах та у заміських будинках (по 7%). До родичів у село планують їхати 4% опитаних. Кількість тих, хто планує поїхати відпочивати за кордон складає 3%. Не визначилися з відпусткою 15% опитаних (вдвічі більше, ніж рік тому).

Найбільша кількість тих, хто планує відпочинок за кордоном, сконцентрована у західному регіоні (5%). У центральному та південному регіоні ствердно відповіли 2%, у східному — 3% опитаних.

Опитування проводилось з 29 квітня по 11 травня 2014 року. Методом особистого інтерв'ю було опитано 2022 респонденти, що мешкають у 110 населених пунктах усіх областей України за виключенням Криму.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що кількість росіян, які відпочиватимуть цього року в Криму, збільшилася на 1%.

Джерело: УНІАН
Розділи: Туристичні новини

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути