chrome firefox opera safari iexplorer

Вимушені переселенці потребують психологічної допомоги

20 червня 2014 о 11:04

Вимушені переселенці зі східних областей потребують не лише коштів, а й психологічної підтримки та реабілітації

Про це під час круглого столу в рамках проекту «Схід+Захід», ініційованого інформаційним агентством УНІАН, телеканалом УНІАН-ТБ і Телевізійною службою новин каналу «1+1», заявила координатор громадської ініціативи “Восток-SOS” Світлана Тарабанова.

Вона розповіла, що до їхньої громадської організації звернулося близько 2 тисяч вимушених переселенців, з них 1092 особи — дорослі, 362 — дитини шкільного віку, 294 — дитини дошкільного віку і 152 пенсіонери.

“Ще перебуваючи в зоні конфлікту ці люди потребують впевненості в тому, що коли вони залишать своє помешкання, їх зустрінуть на новому місці і вони отримають хоча б тимчасове помешкання. Також потрібна дуже сильна психологічна підтримка, бо вони не переїжджають з місця на місце, а тікають від війни”, — сказала Тарабанова.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути