chrome firefox opera safari iexplorer

Юристи радять судитися через відключення гарячої води

12 червня 2014 о 11:25

Ситуацію з відсутністю гарячої води влітку можна вирішити, якщо люди масово почнуть судитися з монополістом, що відключає воду.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на юристів.

За словами експертів, 2 тижні, на які щодня у Києві відключають 900 будинків, для профілактики — забагато.

Наприклад, у сусідній Польщі воду можна відключати лише на 3 дні. В Литві на всі роботи відводять 4 дні, в Угорщині не можна залишати житлові масиви без гарячого водопостачання більше ніж на 5 днів, а в Україні люди можуть плескатися у тазику і весь місяць.

«Не сидіть на канапі, пишіть скарги в КМДА, в ЖЕК, в Кабінет міністрів, в Адміністрацію президента – куди завгодно. Якщо суспільство буде чинити тиск, то буде результат», — зауважив директор центру «Інсититут міста» Олександр Сергієнко.

Для суду чи скарги потрібна доказова база. Це може бути довідка про відсутність води із вказівкою термінів і печаткою від ЖЕКу. Або акт, складений разом із сусідами, і чим більше людей, тим краще. При цьому на зібрання для складання акту із ЖЕКу запрошується представник. Також можна замовити платну судово-будівельну експертизу.

«Якщо кияни масово почнуть судитися, тоді суди будуть вимушені звертати увагу», — зауважив юрист Олександр Дядюк.

Критична маса скарг і позовів уже незабаром може стати реальністю.

Адже з липня гаряча може подорожчати, бо газ коштує вже на 40% більше. А для холодної води ще навіть не склали ціну – з тарифом водоканали мають визначитися до 1 липня.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути