chrome firefox opera safari iexplorer

10 способів схуднути без дієт

31 липня 2014 о 10:22

Дієтологи запевняють, що скинути вагу можна, не виснажуючи себе голодуванням.

1. Відволіктися. Якщо зайнятися улюбленою справою, свідомість переключиться на щось більш цікаве, ніж очікування їжі.

2. Тримати здорову їжу ближче. Нехай на тарілці поряд з комп’ютером будуть не печенюшки, цукерки і ковбаса, а овочі і фрукти.

3. Довше спати. Доведено, що якщо людина спить менше 5 годин на день, його вага мінімум на третину більше, ніж був би при 7-годинному сні.

4. Їсти сидячи. Виявляється, в сидячому положенні людина їсть більш усвідомлено, а бездумне поглинання їжі, наприклад, під час фуршету – це головний ворог схуднення.

5. Салат їсти в останню чергу. Ідеально, якщо це буде ваша вечеря.

6. Навчитися розслаблятися. Чим менше у вашому житті стресу, тим менше зайвих кілограмів.

7. Забути про дієтичну газовану воду. Від неї теж поправляються, причому відчутно! 10 років щоденного вживання однієї склянки цього напою призведе до того, що розмір талії виростає на 70%.

8. Зробити просту воду улюбленим напоєм.

9. Обмежити кількість йогуртів. Не слід зовсім виключати йогурти з раціону, але однієї порції в день цілком достатньо.

10. Вибирати між алкоголем або десертом. Якщо за вечерею ви випиваєте пару келихів вина, та ще й з’їдаєте десерт, то ваш організм отримує від 500 до 1000 калорій додатково. Якщо не хочете зайвих калорій, зупиніться на чомусь одному.

— Я взагалі проти дієт, тим більше, голодування, які проводяться без контролю фахівця, – зазначила лікар-дієтолог Лариса Буткова. – Дуже часто такі дієти призводять до зворотного ефекту – обмін речовин сповільнюється і людина починає поправлятись навіть у тому випадку, якщо практично нічого не їсти. Що стосується даних рад, то вони цілком прийнятні, оскільки відносяться до принципів здорового харчування та здорового способу життя.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути