chrome firefox opera safari iexplorer

8 найгірших продуктів для обіду

29 липня 2014 о 10:06

Їжа, яку ми одноголосно сприймаємо за потенційний обід в робочий час, далеко не завжди корисна. Крім того, ця їжа не виконує своїх функцій здорового обіду, а саме — не забезпечує достатньою енергією, необхідною для продуктивності до кінця робочого дня.

Перераховані нижче продукти і страви є найгіршим вибором в обідню перерву. Ви можете щиро здивуватися і назавжди змінити свої вподобання щодо обіднього меню.

1. Гамбургери і картопля фрі

gamburgery_i_kartoshka_fri

Сам по собі гамбургер помірних розмірів не такий вже й поганий. Але, якщо додати до нього ще одну котлету, супер-велику булочку, бекон, майонез, гірчицю, кетчуп, кілька шматочків сиру і перемішати це все з великою порцією картоплі фрі, то можна легко скоротити собі шлях до серцевого нападу. Не обманюйте себе знежиреною картоплею … ну де ви таке бачили? Весь цей надлишок калорій і жирів абсолютно зайвий посеред дня. До всього іншого, картопля фрі важко перетравлюється, що лише висмокче всю енергію і знизить продуктивність до кінця робочого дня.

2. Бутерброди з магазину

magazinnye_buterbrody

Неподалік від офісу напевно є маленький магазинчик, де продають бутерброди на обід. Там же їх і розігрівають. Безперечно, це вкрай зручно. Але такі от заздалегідь приготовані бутерброди зазвичай містять нездорові продукти, що допомагають зберегти їх «свіжість» по дорозі до прилавку, а потім і у ваші руки. Крім цього, в них також велика кількість нездорових жирів, підсолоджувачів, добавок, той же майонез і кетчуп. Те ж стосується і хот-догів і шаурми, що продаються в кіосках. У них стільки ж шкідливого, скільки і в гамбургерах з першого пункту.

3. Мафіни

pechinkovi_mafiny

Багато хто вважає мафіни здоровим сніданком. Настільки ж багато з’їдають мафінів з кавою на обід. Але варто розуміти, що мафіни у фаст-фудах роблять з збагаченої муки, цукру та олії, які явно не належать до здорових продуктів. Вони здатні лише призвести до занепаду сил, оскільки біле борошно і цукор мають дуже високий глікемічний індекс.

4. Крекери з плавленим сиром

kreker_s_syrom

Хоч сир і є досить здоровим і поживним продуктом, про крекери того ж сказати не можна. Принаймні, далеко не всі вони такими є. Більшість крекерів наповнені цукром, всякими добавками, жирами і борошном. Далеко не завжди такий набір продуктів є корисним. Деякі з них можуть бути навіть токсичними. Наприклад, обіцяне залізо може бути зовсім не живильною речовиною, а металом, який не становить біологічної цінності для людського організму, і не може вживатися в їжу. Вибираючи крекери або хлібці, на які можна намазати сир, шукайте більш здорові й корисні: цільнозернові, гречані, лляні або пшеничні.

5. Нарізні сири та ковбаси

zapakovannye_syry_i_kolbasy

Нарізані упаковані сири та ковбаси дуже зручні, щоб швидко зробити собі бутерброд до чаю. Але вони такі шкідливі! По-перше, вони напхані всілякими добавками, що зберігають їх свіжість на прилавку як можна довше. По-друге, в них безліч солі, щоб зробити їх ще смачнішими. І нарешті, вони упаковані в пластик, з якого всі хімічні елементи просочуються в ці самі продукти. Багато проблем зі здоров’ям пов’язані саме з цими упаковками продуктів, включаючи репарацію ДНК, легеневу недостатність і зайву вагу.

6. Замовна піца

zakaznaja_pizza

Найпростіше подзвонити і замовити собі піцу на роботу, щоб з’їсти її всім колективом в обідню перерву. Але з’їдаючи замовну піцу, ви поглинаєте більше 500 калорій і 20 грамів жиру. Додайте до цього газований лимонад і кількість споживаних калорій зросте. Хочете піцу на обід? Зробіть її вдома з відомих вам продуктів, здорову та смачну.

7. Рогалики

rogaliki

Рогалики, бублики, круасани, тістечка і інші солодощі, які можна купити з лотка в бабульки навпроти офісу, легко змусять підскочити рівень цукру в крові і привести до занепаду сил вже після обіду. Харчуватися тільки солодким протягом усього робочого дня дуже небажано. Можна з’їсти одну маленьку булочку з чаєм або кавою після основного прийому їжі. Але сидіти лише на рогаликах і пончиках кожного дня може привести до цукрового діабету.

8. Енергетичні батончики

energeticheskie_batonchiki

Багато хто вважає енергетичні батончики здоровою їжею. Адже вважається, що вони додають енергії і сил та наповнюють організм поживними речовинами! Але, насправді, за багатьма з них ховаються звичайні цукерки. Тим більше, що в нашій країні вони, хоч і є, але не настільки поширені, а багато хто приймає за них звичайні шоколадні батончики. Всі ці шоколадки і батончики містять таку величезну кількість цукру і фруктози, а також насичених жирів, що замість втамування голоду, ви легко заробите собі швидку втому, ожиріння і діабет. Крім того, такі речі втамовують голод лише ненадовго, незабаром знову викликаючи відчуття голоду.

Отже, всі перераховані вище види обіду, дійсно не найкращі варіанти для вас. Вибирайте цільнозернові продукти, багаті білками і здоровими жирами, фрукти і овочі. Спробуйте поміняти своє обіднє меню хоча б на тиждень, і ви побачите, наскільки здоровішими і енергійнішими ви себе відчуватимете.