chrome firefox opera safari iexplorer

Ада Роговцева сьогодні святкує 77-річчя

16 липня 2014 о 16:28

Неперевершена акторка театру та кіно, Герой України, народна артистка СРСР Ада Роговцева сьогодні святкує свій день народження. Їй виповнилось 77 років.

Ада Роговцева народилася 16 липня 1937 року у м. Глухів Сумської області в родині агронома. Навчалася в школі № 10 у Полтаві. 1954—1959 –у Київському театральному інституті ім. І. Карпенка-Карого.

Вона понад 35 років працювала у Київському національному академічному театрі російської драми імені Лесі Українки. Після відходу з театру гастролює з концертними програмами та камерними театрами. У Київському академічному театрі драми і комедії на Лівому березі грає у виставах «Рожевий міст» та «Вася повинен зателефонувати», які поставила донька Роговцевої Катерина Степанкова.

Як професор Національного університету культури викладає в Київському театральному інституті ім. І. К. Карпенка-Карого.

12 липня 2007 президент України Віктор Ющенко підписав указ про надання Аді Роговцевій звання «Герой України».

Нагадаємо, 9 липня, Ада Роговцева провела в Харкові творчий вечір. Перед цим вона відвідала поранених у Військово-медичному клінічному центрі за власним бажанням та без присутності преси.

Актриса всіляко підтримує свій народ. У березні вона звернулася до президента Росії Володимира Путіна.

Артистка просила змилуватися над народом України і запобігти кровопролиттю.

Ада Миколаївна продекламувала вірші Марини Цвєтаєвої і нагадала, що кілька років тому під час зборів української інтелігенції президент Росії Володимир Путін читав вірші Тараса Шевченка.

Джерело: ZIK
Розділи: Видатні постаті

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути