chrome firefox opera safari iexplorer

Чергове підвищення цін на газ для населення неминуче, — Міненергетики

09 липня 2014 о 09:16

Дефіцит НАК «Нафтогаз України» на сьогодні становить 70 млрд грн, тому підвищення цін на газ для населення неминуче.

Про це на брифінгу заявив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Вадим Уліда.

«На сьогодні, як би болісно це ні сприймалося, це єдиний вихід, за яким живе весь світ. Якщо продукт коштує грошей, за нього повинні платити. Якщо за нього не платити, то спочатку його якість знизиться, а потім сам продукт зникне. Питання підвищення цін на газ чи комунальні послуги – це питання приведення у відповідність їхньої ціни до їх вартості. Тобто, вартості того газу, який виробляється для забезпечення цих послуг», – сказав він.

«У нас сьогодні колосальний дефіцит «Нафтогазу» – близько 70 млрд грн, які треба компенсувати. Людям продовжують розповідати: от раніше тарифи були маленькі. З одного боку, вони були маленькі, а з іншого – це той дефіцит, який компенсується з бюджету, це ті ж самі податки, зарплати в бюджетній сфері», – додав Уліда.

За його словами, важливим є поступове підвищення цін на газ, приведення їх до економічного рівня.

«Мова не йде про те, щоб заробляти на цьому, а щоб хоча б відшкодовувати собівартість», – зазначив він.

Паралельно, на думку Уліда, повинні бути введені адресні субсидії. Це питання зараз окремо розробляється з Міністерством соціальної політики.

Джерело: ZIK
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути