chrome firefox opera safari iexplorer

ДАІ хоче ввести штрафні бали для водіїв-порушників

16 липня 2014 о 15:44

ДАІ підготувала ряд змін у правила дорожнього руху буде обговорювати їх з громадськістю. Зокрема, хочуть змінити систему штрафів і змусити пішоходів носити світловідбиваючими елементи.

Про це заявив на прес-конференції перший заступник начальника Департаменту ДАІ МВС України Сергій Будник.

«24 липня на Форумі з безпеки руху ми запропонуємо громадськості обговорити всі зміни», — зазначив він.

Зокрема, за його словами, ДАІ буде наполягати на введенні системи нарахування водіям штрафних балів за порушення, хоча парламент свого часу відмовився її розглядати. «У нас можна 10 разів порушити правила, і справа обмежиться лише штрафом. Ми пропонуємо ввести відповідальність за повторюваність порушення. Скажімо, якщо водій тричі зробив те ж порушення, то позбавляти його права керування на три місяці, якщо порушень більше, то розглядати питання про позбавлення прав», — додав Будник.

Крім того, ДАІ буде пропонувати обов'язкове застосування пішоходами одяг зі світловідбиваючими елементами, що дає можливість водіям розгледіти людину на відстані 300-400 метрів. Він навів приклад Естонії, де після запровадження цієї норми кількість загибелі дітей на дорогах зменшилася на 70%.

Будник також повідомив, що на Форумі будуть розглянуті нормативи по швидкості руху, права і обов'язки велосипедистів, параметри паркування тощо.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути