chrome firefox opera safari iexplorer

Кориця зміцнює нервову систему

18 липня 2014 о 09:47

Застосування кориці в якості спеції і ароматизатора для випічки — поширена практика в багатьох країнах. Неврологи з Rush University Medical Center при підтримці Національного інституту здоров'я з'ясували, як ця популярна спеція впливає на нервову систему, пише nature.health-ua.org. 

«Кориця широко використовується в якості спеції по всьому світу протягом століть, і потенційно вона може бути одними із найбільш безпечних ліків, здатних зупинити прогресування захворювання у пацієнтів з паркінсонізмом», — стверджує провідний дослідник Калипада Рахан (Kalipada Pahan). 

Він з'ясував, що кориця метаболізується в печінці в бензоат натрію, речовину, яка використовується в лікуванні печінкових метаболічних порушень, пов'язаних з гіпераммонією. Бензоат натрію також широко використовується як харчовий консервант в силу потужного бактерицидного ефекту. Бензоат натрію потім надходить у мозок, де захищає нейрони, нормалізує рівень нейромедіаторів, що покращує рухові функції у пацієнтів. 

Два основних типи кориці — китайська і цейлонська — включаються в обмін однаково. Але з допомогою мас-спектрометричного аналізу вчені з'ясували, що цейлонський сорт кориці набагато чистіший, ніж китайський, оскільки останній містить кумарин, гепатотоксичну речовину.

29 травня

Інші дати
Народився Петро Карманський
(1878, м. Цєшанув, Польща - 1956) - український поет, педагог,перекладач, член групи письменників "Молода муза". Представник раннього українського модернізму. Автор збірок віршів "З теки самовбивці", "Блудні огні", "До сонця". Переклав "Божественну комедію" Данте, окремі твори Гюго та ін.
Засну, як легіт, в сірій скибі, Розвіюсь, мов рідка імла, Візьму з собою злидні й болі, Оставлю вам самі діла. (Петро Карманський)
Розгорнути

Майбутні події Дивитися всі