chrome firefox opera safari iexplorer

Київ піднявся в рейтингу найбільш привабливих міст для туристів

10 липня 2014 о 12:40

Столиця України піднялася на 61-у позицію з 132 найбільш відвідуваних міст світу, і на 20-у — серед європейських міст у Глобальному індексі міст.

Роком раніше Київ займав 64-у позицію в світі і 21-у серед європейських міст за результатами дослідження Глобального індексу MasterCard.

За оцінками компанії, в цьому році столицю України відвідають 1,789 млн іноземних туристів. В середньому за один візит в 2014 році турист у столиці витрачає близько $993.

«Індекс вказує на великий попит і інтерес до авіаперельотів, як по роботі, так і в особистих цілях, — сказав президент з міжнародних ринків MasterCard Worldwide Енн Кернс. — Складання рейтингу найбільш популярних міст посилює їх значущість як культурних, економічних і бізнес-центрів».

Також повідомляється, що в першу п'ятірку найпопулярніших міст увійшли Лондон, який в цьому році відвідають 18,7 млн іноземних туристів, а також Бангкок, який займав у минулому році першу сходинку рейтингу, Париж, Сінгапур і Дубай. Ці міста отримали популярність завдяки розвитку міжнародного туризму, інноваціям в комфортному пересуванні і зростаючою частотою ділових поїздок.

Глобальний індекс міст MasterCard оцінює міста за кількістю іноземних відвідувачів і обсягами їх витрат під час перебування в цих містах і дає прогнозовані показники на рік, засновані на даних за перші півроку.

 

 

Джерело: УНІАН
Розділи: Туристичні новини

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути