chrome firefox opera safari iexplorer

На початку липня на українців чекає тепла погода та невеликі дощі

01 липня 2014 о 13:22

На початку поточного тижня українські синоптики прогнозують помірний температурний режим з невеликими опадами. Про це повідомив директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда. «Сьогодні зона опадів перемістилася на західну Україну, де дощі триватимуть протягом дня. Поступово вона буде рухатися на схід. 

Сьогодні, крім західних регіонів, вона охопить також Житомирську та Вінницьку області. Причому в Карпатському регіоні подекуди пройдуть сильні зливи зі шквалистим посиленням вітру», — повідомив він. 

За словами головного синоптика, 2 липня зона опадів пошириться на центральні та північні області, а вдень зміститься на північний схід, у денні години в більшості регіонів опади припиняться. 

Також Кульбіда зазначив, що температура повітря цього тижня трохи знизиться. 1 липня вона становитиме від +27 до +32 градусів тепла, а у західних областях стовпчики термометрів сягають +15 — +20 градусів.

2 липня у більшості регіонів температура опуститься до +21 — +26 градусів. Такий температурний режим збережеться і 3-4 липня на всій території, крім півдня і південно-сходу. Опадів буде мало. 

5 липня температура повітря в Україні знову почне зростати, потеплішає до +27 — +32 градусів тепла. 

Директор Укргідрометцентру зазначив, що у зв'язку з дощами, які спостерігалися на території України протягом минулого тижня, показник пожежної небезпеки знизився, однак, починаючи з 28 червня, він знову підвищився у більшості регіонів у III-IV класу. 

Як повідомлялося раніше, на Прикарпатті попереджають про загрозу паводків та сходження селевих потоків. 

Джерело: ТСН
Розділи: Довкілля

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути