chrome firefox opera safari iexplorer

Нацбанк віддасть Міноборони інкасаторські машини для евакуації поранених

16 липня 2014 о 13:05

Національний банк передасть Міністерству оборони 21 автомобіль для евакуації поранених під час боїв на Донбасі. Серед них – броньовані інкасаторські машини. Про це в середу, 16 липня, заявив директор Військово-медичного департаменту Міністерства оборони, полковник медичної служби Віталій Андронатій, передає НБН.

«Буквально вчора були переговори з головою Нацбанку. Сьогодні я вже відвідав автопідприємство Нацбанку, і у нас вже є домовленість, що вони надають нам 21 автомобіль. Половина з них – броньовані. Це „МАЗи“, броньовані інкасаторські машини, для того, щоб їх переобладнати під санітарні норми», – сказав Андронатій.

При цьому представник Міноборони зазначив, що це дозволить евакуювати поранених безпосередньо під час бою, не чекаючи по кілька годин припинення вогню. «Головна наша проблема – відсутність броньованого санітарного транспорту для вивезення поранених з поля бою», – додав він.

Крім того, Андронатій повідомив, що за час проведення антитерористичної операції на Сході України загинуло чотири і поранено вісім військових лікарів.

Нагадаємо, державне підприємство «Миколаївський бронетанковий завод» розробило проект броньованої карети швидкої медичної допомоги, що не має аналогів у світі.

Джерело: Newsru.ua
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути