chrome firefox opera safari iexplorer

Новинний додаток «Війна в Україні» увійшов до топів Google Play

02 липня 2014 о 12:10

Новинний Android-додаток «Війна в Україні», опублікований минулого тижня, вийшой в топ-100 новинок українського сегмента Google Play і став лідером в категорії «Новини і журнали».
Додаток генерує актуальну інформацію про Україну, також у ньому доступна і карта збройних зіткнень на Сході і статистика українського конфлікту. Менш ніж за тиждень додаток завантажили більше 3000 осіб без будь-яких витрат на просування, пише AIN.ua.

Творець програми — розробник з Києва Тарас Осадчий. Своєю метою він бачив те, щоб дати повну картину ситуації на Сході України за допомогою однієї програми.

«Спочатку була ще одна мета, але вона виявилася наївною. Я хотів просунути додаток з інформацією з українських ЗМІ серед мешканців Росії, щоб у них почали відкриватися очі. Але фідбек був дуже негативним. Можливо, я закрию доступ для користувачів з РФ», — розповів Тарас. Поки він цього не зробив, і додаток «Війна в Україні» доступно для росіян.

Агрегатор підвантажує статистику з Wiki, а новини — з сайтів видань «Оглядач» і «Свобода слова», у яких публікації про АТО проходять окремою категорією. Для відображення блокпостів і битв на карті Тарас використовував проект журналістів texty.org.ua «Активна фаза АТО».

Версії програми «Війна в Україні» для iOS немає, і найближчим часом Тарас не планує її створювати.

Нагадаємо, додаток Ярослава Максимовича «Новости України» змогло вийти в топ українського App Store в рубриці «Новини» практично без витрат на рекламу. Це агрегатор, що збирає новини з 20 основних українських новинних сайтів.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути