chrome firefox opera safari iexplorer

Проїзд у Києві подорожчає восени

15 липня 2014 о 12:12

Проїзд у громадському транспорті столиці подорожчає восени. З ідеєю підвищення тарифу «принаймні до 3 гривень» виступили міські чиновники.

Про це пише муніципальна газета «Хрещатик».

Заступник голови КМДА Михайло Костюк на засіданні транспортної комісії зазначив, що підвищення проїзду до 3 гривень дасть можливість забути про «всі дотації на метро, крім капітального будівництва».
Муніципальна газета попереджає,що з осені подорожчає громадський транспорт. Скриншот з сайту «Хрещатика»
Він також додав, що варто почати брати гроші за проїзд учнів, створивши місячні проїзні, вартістю 30 гривень.

Водночас, як написала на своїй сторінці у Facebook депутат Київради від ДемАльянсу Галина Янченко, на комісії піднімалось питання збитковості КП «Київпастранс».

«Друзі, будьте готові, що незабаром покривати борги цього комунального підприємства будуть З ВАШОЇ КИШЕНІ», — написала Янченко.

Вона додала, що «„утечку“ прибутків через напівлегальний нал, непрозорі фінансові та менеджерські проколи „Київпастрансу“ Костюк пропонує перекласти з хворої голови на здорову і скинутись дружненько киянам, щоб покрити борги громадського транспорту».

«Серед сюрпризів, що можуть чекати нас найближчим часом – 247 мільйонів гривень коштів платників податків на дотацію „Київпастрансу“ (наступного тижня), підвищення проїзду в метро до 3 гривень (в перспективі, але не далекій), платний проїзд для учнів (проїзний в районі 30 грн/міс)», — написала Янченко.

На її думку, перш ніж перерахувати 247 мільйонів, варто все ж зрозуміти справжній обсяг не(до)облікованих коштів «Київпастрансу» і провести серйозний фінансовий аудит.

Зокрема, з’ясувати, куди дівається «нал» з маршруток, які належать «Київпастрансу», який обсяг грошей виручаєтсья від реклами на підвісках мереж і через брендування транспортних засобів та скільки грошей було отримано за розміщення МАФів на зупинках.

Як відомо, станом на 15 липня проїзд у метро коштує 2 гривні, у наземному транспорті — трамваї, автобусі, тролейбусі — 1,5 гривні.

Навесні 2014 року подорожчав проїзд у маршрутках, зокрема, і тих, які обслуговує «Київпастранс». З 10 квітня поїздка у маршрутному таксі обходиться у 3,3-4 гривні.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути