chrome firefox opera safari iexplorer

Рада у першому читанні ухвалила закон про надзвичайний стан у енергетиці

04 липня 2014 о 11:42

Народні депутати підтримали у першому читанні законопроект 4117а «Про особливий період в паливно-енергетичному комплексі», внесений на розгляд прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком.
За відповідне рішення проголосували 237 нардепів.

Крім того, 229 голосами був підтриманий законопроект 4116а проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо реформування системи управління Єдиною газотранспортною системою України».

Як зазначається у пояснювальній записці до документа, цей законопроект визначає підстави введення особливого періоду у паливно-енергетичному комплексі та встановлює правові та організаційні засад функціонування паливно-енергетичного комплексу в особливий період.

Зокрема, законопроект дає визначення, що «особливий період у паливно-енергетичному комплексі» — це період функціонування паливно-енергетичного комплексу в умовах обмеження та/або припинення постачання енергоносіїв (енергозабезпечення) на територію України, а також в інших випадках, визначених законом.

Рішення про запровадження та припинення особливого періоду приймає Кабінет міністрів України.

Кабінет міністрів України, згідно з законопроектом, також може прийняти рішення щодо обов'язкового продажу природного газу газодобувними недержавними підприємствами (тобто частка держави у статутному фонді яких становить менше 50%) теплогенеруючим компаніям для задоволення потреб населення у послугах з опалення та гарячого водопостачання.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути