chrome firefox opera safari iexplorer

Рада ухвалила закон, що дозволяє розпустити фракцію КПУ

22 липня 2014 о 13:00

Парламент ухвалив Закон України “Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо кількісного складу та припинення діяльності депутатських фракцій (депутатських груп)” (реєстраційний №4307А)

Як передає кореспондент УНІАН, парламент з п'ятого разу підтримав це рішення. «За» проголосували 232 із 250 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі. 

Даним законом передбачається, що голова Верховної Ради України зможе оголошувати про розпуск фракції, якщо кількісний склад депутатської фракції став меншим за мінімальну кількість народних депутатів, які були у найменшій фракції, що була сформована протягом першої сесії парламенту. 

Як повідомлялося, на першій сесії парламенту поточного скликання найменше депутатів було у фракції КПУ, а на даний час з неї вийшли декілька депутатів. Тому, відповідно, кількість депутатів у складі фракції КПУ зменшилась, порівняно з їх кількістю на першій сесії. 

Турчинов запевнив, що сьогодні направить закон на підпис президентові, і після цього оголосить про розпуск фракції КПУ. 

Фракція “Свободи” зустріла це рішення оплесками та виконала в сесійній залі Державний Гімн України.

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути