chrome firefox opera safari iexplorer

РНБО навело докази, що український СУ-25 був збитий російським винищувачем

18 липня 2014 о 13:32

В РНБО заявляють, що випадок із збитим Боїнгом вже третій після того, як з російської території було збито українські військові літаки Ан-26 та Су-25.

Про це повідомляє прес-служба РНБО

«16 липня о 18:55 військова розвідка України зафіксувала застосування літаків ВПС Збройних сил Росї проти українського літака СУ-25 в районі н.п. Амвросієвка», — сказано в повідомленні.

«На території Росії у Ростовській області в районі Матвєєв Курган — Новошахтинськ нашою розвідкою супроводжувався політ літака МіГ-29 зі складу 19 винищувального авіаційного полку 1 змішаної авіаційної дивізії 4 Командування повітряних сил РФ», — сказано в повідомленні.

«У період з 18:48 по 19:49 (за київським часом) наземний пункт управління авіації ЗС РФ (позивний „Рапіра“) здійснював наведення російського літака МіГ-29 (позивний льотчика „221“) для знищення повітряної цілі на території України», — наголосили в РНБО.

Крім того, повідомляється, що  "пілот МіГ-29 ВПС ЗС РФ під час польоту у бік Державного кордону України на курсі 150-330 градусів (напрямок Ростов на Дону /РФ/ — Донецьк /Україна/ в районі Матвєєв Курган /РФ/ — Амвросієвка /Україна/) протягом 5-7 хвилин наводився командним пунктом на літак Повітряних сил ЗС України для його ураження".

«Баражування російського винищувача МіГ-29 здійснювалось на висоті 8850 метрів, а захоплення українського літака ракетним озброєнням МіГ-29 здійснювалось на висоті 8250 метрів. Дальність між літаками складала 35-40 км», — наголосили в РНБО.

Для ураження цілі командуванням ВПС ЗС Росії була надана вказівка пілоту МіГ-29 на застосування тільки ракет класу «повітря-повітря» типу Р-27Т середнього радіусу дії з інфрачервоною системою самонаведення.

«Даний тип ракет не фіксується системою попередження про опромінювання СПО-15 літака Су-25, а також супутниковими системами розвідки та спостереження після пуску.

Іншою особливістю ракет типу Р-27 є те, що вони виробляються в Україні, мають маркування виробничого підприємства „Артем“ (м.Київ) та у разі виявлення їх уламків неможливо ідентифікувати як російське озброєння», — наголосили в РНБО.

Під час повітряного бою, російський винищувач тричі наводився на український літак для гарантованого пуску ракети. Після захоплення цілі за допомогою бортової квантової оптико-локаційної станції МіГ-29 було завдано одного ракетного удару по літаку Повітряних сил ЗС України.

Завдяки майстерності українського пілота та виконаних ним протиракетних маневрів прямого влучення в літак та його знищення не було. Ракета влучила у сопло двигуна і пілот здійснив аварійну посадку, про що ми повідомляли.

В свою чергу, завдати повторний удар по Су-25 ПС ЗС України завадив недостатній фах російського пілота, тривалий час наведення на український літак та нестача пального в баках. Літак МіГ-29 був посаженний в аварійному режимі на найближчому аеродромі в Ростовській області.

Армійська авіація Росії продовжує ведення повітряної розвідки та патрулювання вздовж українсько-російського кордону. Учора, 17 липня, об 11:40 прикордонники зафіксували політ 8 вертольотів РФ вдовж лінії кордону напроти ділянки відповідальності відділу прикордонної служби  «Амвросіївка»  Донецького загону.

О 03.55 18 липня зафіксовано політ безпілотного літального апарату вдовж берегової смуги в напрямку н.п. Новоазовськ

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути