chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні вступив у дію закон про третю чергу часткової мобілізації

24 липня 2014 о 10:34

Закон України «Про затвердження указу Президента України «Про часткову мобілізацію», опублікований сьогодні в офіційному віснику Верховної Ради «Голос України».

Згідно з текстом документа, закон набуває чинності з дня його опублікування, тобто з 24 липня.

22 липня Верховна Рада прийняла Закон «Про затвердження указу Президента України «Про часткову мобілізацію» в рамках проведення антитерористичної операції», поданий у понеділок, 21 липня, Петром Порошенко.

За прийняття документа проголосували 232 народних депутати.

Представляючи документ у Верховній Раді, секретар РНБО Андрій Парубій не назвав точну кількість резервістів, яких планують мобілізувати. За його словами, в ході третьої черги мобілізації планується додатково привести в бойовий стан 15 військових частин, а також 44 частини бойового забезпечення.

Мобілізація проводиться протягом 45 днів у всіх регіонах України, крім анексованого Криму.

Нагадаємо, 17 березня Верховна Рада затвердила перший указ Президента про часткову мобілізацію. У Збройні сили призвали 20 тисяч людей, ще 20 тисяч – до складу Національної гвардії. 6 травня підписано указ про другу чергу часткової мобілізації.

Джерело: ZIK
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути