chrome firefox opera safari iexplorer

Сорочинський ярмарок-2014 таки можуть скасувати

16 липня 2014 о 16:36

На Полтавщині хочуть скасувати проведення цього року Національного Сорочинського ярмарку, який запланований на 18-24 серпня.

З ініціативою скасування найбільшого торжища в Україні через можливу загрозу терористичних актів виступили ГО "Єдиний Центр «Майдан-Полтава», голова Миргородської райдержадміністрації Юрій Коваленко та голова Миргородської райради Анатолій Карбан, повідомляє ТСН.ua.

Цю пропозицію розглянули на засіданні в Полтавській облраді і вирішили звернутися до уряду з проханням скасувати цьогорічний ярмарок.

Натомість в адміністрації самого ярмарку, організатором якого є приватне товариство, категорично проти такого рішення. І нагадали легенду про чорта, який і досі «ходить» ярмарком і намагається знайти шматок порваної червоної свитки.

«Напевне, за двісті років чорт так і не знайшов лівого рукава, тому цього року вирішив втрутитись у долю ярмарку та скасувати його. Звісно, нечиста сила є нечиста сила, і їй начхати на тих, хто з любов'ю готує і проводить ярмарок, хто з надією добре заробити хоче взяти у ньому участь, хто їде на нього відпочити, набратись яскравих вражень, придбати необхідні товари та унікальні сувеніри. А, щоб відвести від себе підозру, він вклав цю ідею в уста тих, хто ніколи нічого не зробив хорошого для ярмарку, а лише паплюжив його організаторів. І, напевне, добре постарався, бо ідея ця сподобалась і чиновникам, і правоохоронним органам. А про людей, як завжди, ніхто не дбає», — наголосили організатори ярмарку.

Нагадаємо, Сорочинський ярмарок Національним став 1999 року, проводять його в селі Великі Сорочинці на Миргородщині. У торжищі беруть участь понад тисяча підприємств, приватних підприємців, майстрів народних промислів, закладів громадського харчування, дитячих розваг тощо. Щороку протягом тижня ярмарок приймає понад півмільйона відвідувачів.