chrome firefox opera safari iexplorer

Терористи розбомбили музей історії та культури Луганська. ФОТО

20 липня 2014 о 12:20

У результаті обстрілу постраждав музей історії та культури Луганська по вулиці Карла Маркса, 30. Про це повідомив informator.lg.ua.

Снаряд потрапив у вікно другого поверху. Вибух зруйнував стіну та спричинив сильні пошкодження усередині будівлі.

На другому поверсі вибиті вікна. Сильно зіпсований фасад.

informator.lg.ua

 informator.lg.ua


informator.lg.ua

 informator.lg.ua


informator.lg.ua

 informator.lg.ua


informator.lg.ua

 informator.lg.ua

Будівля музею було споруджена у 1880-х роках і вважається пам'ятником архітектури. До 1919 року будівля слугувала приміщенням для Міської Думи та Управи. В 1920-х роках вона була зайнята будівельним технікумом, який зокрема закінчив Михайло Матусовський. Після ІІ Світової війни будинок було передано краєзнавчому музею.

У 1980 році в ньому створили музей Климента Ворошилова, а в 1990 році його перепрофілювали в Музей історії та культури Луганська. Колекція музею налічує більше 50 тис. експонатів.

Головна експозиція під назвою «Старий Луганськ» охоплює період з року заснування міста 1795 до Жовтневого перевороту 1917 року. Вона представлена продукцією Луганського ливарного заводу, предметами побуту кінця XIX-початку XX століть, унікальними документами та фотографіями дореволюційного міста.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Новини культури

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути