chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві протестуватимуть проти показу російських серіалів

30 липня 2014 о 13:30

Завтра, 31 липня об 11 годині під приміщенням Національної ради з питань телебачення і радіомовлення відбудеться пікет проти трансляції російських серіалів в українському телепросторі.

«Ми виступаємо проти трансляції російських серіалів в українському телепросторі: мало того, що вони перетворюють глядачів у проросійських зомбі, так ми ще купуємо їх у компаній, які платять податки Росії. А потім ці кошти використовуються для купівлі зброї та терористів, що воюють проти України! Ми цього не допустимо! Зобов`яжемо владу реагувати на інформаційну безпеку нашої держави» — повідомляють організатори.

Також ініціатори бойкоту опублікували на своїй сторінці у Facebook звернення до президента Петра Порошенка, прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, секретаря РНБО Андрія Парубія та голови Нацради України з питань телебачення та радіомовлення Юрія Артеменка з приводу неприпустимості заповнення українського телевізійного простору продуктами «російського агітпропу».

«В умовах фактичної війни і зневажливого ставлення до України та українців зі сторони Росії та її керівництва, ми зобов`язані дбати про національні інтереси нашої держави та громадян», — йдеться у заяві.

«Як може мати місце такий факт, що співачка Валерія зневажає Україну, вихваляє Путіна, а в той же час на радіо звучать її пісні. А найгірша ситуація, звісно, з телебаченням: там ми бачимо масу серіалів, які пропагують величність армії ворога, її міліцію інші державні органи. І це в той час, коли ті самі оспівані солдати, воюють із нами на Сході України, вбивають наших військових-патріотів», — вважають організатори пікету.

У заяві сформульовано вимоги до влади:

«1. Очистити телепростір України від телесеріалів, які пропагують велич і доблесть державних органів, солдатів, міліціонерів ворожої країни;
2. Заборонити звучання по радіо пісень тих співаків, які відкрито виступили проти цілісності України та підтримали Путіна у анексії Криму (згідно списку підписантів)
3. Заборонити телепередачі за участю осіб, які підтримали Путіна у анексії Криму (згідно списку підписантів).
4. Заборонити гастролі та в`їзд на територію України тих акторів, співаків, режисерів та ін., які підтримали анексію Криму та війну в Україні.

Одночасно з цим просимо підтримати на державному рівні телеканали, Кіностудії, режисерські студії, театральні трупи в тому, щоб стимулювати виробництво українського телепродукту, кінопроектів».

У коментарях на сторінці «Бойкоту російських серіалів» користувачі соцмережі пропонують за відсутності достатньої кількості українського продукту замінити російські серіали європейськими.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути