chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відбудеться перший Саміт Миру

02 липня 2014 о 11:00

На Саміті миру 4–5 липня в Києві будуть шукати ефективні способи мирного врегулювання кризи в Україні. 

4–5 липня 2014 р. в готелі «Хілтон» відбудеться перший в історії незалежної України Саміт Миру. Його мета — сприяння встановленню миру в Україні через широке обговорення ідеї децентралізації із залученням представників зацікавлених сторін, спільне прийняття доленосних для країни рішень й окреслення плану дій з їх реалізації. 

Формат Саміту передбачає проведення дискусій за «одним столом», робочі сесії в малих і великих групах, де всі учасники матимуть можливість висловити свої ідеї і взяти участь у створенні бачення та основ реалізації процесу децентралізації. Допомагати зацікавленим сторонам знайти консенсус під час обговорень будуть висококваліфіковані експерти з фасилітації з Європи, США, Тайваню та України. 

По завершенню Саміту очікується отримання рекомендацій щодо внесення змін до Конституції та законодавства України, окреслення стратегічно важливих питань і напрямів економічного зростання для процвітання всього суспільства, визначення спільних цінностей та інтересів для об’єднаної України, а також створення зрозумілої і прозорої практики взаємодії та управління. 

Організаторами Саміту виступили: 

— Інститут Культурних Відносин України (ICA Ukraine) 

«Саміт — історична подія для України і я радий, що можу бути її частиною. „Здорова“ демократія — це врахування полярних інтересів, думок, переконань та світоглядів громадян на етапі прийняття доленосних для країни рішень. Саміт — це якраз той майданчик, де ми будемо вчитися слухати, поважати однин одного незалежно від посади, віку, сфери зайнятості. Україна справді знаходиться на стадії трансформації», — Річард Фурсман, президент Brimeyer Fursman, акредитований менеджер державного управління, член Міжнародної Асоціації Керуючих Міст/Округів США, член Ротарі Інтернешнл, колишній Президент Асоціації Менеджерів Міст Міннесоти, представник ICA Ukraine. 

«Саміт Миру розглядає питання децентралізації влади, а це крок на шляху до процвітання. Я з радістю і надією беру участь у Саміті, бо вірю, що від громадянської позиції кожного українця, залежить добробут і щасливе майбутнє всього українського народу. Саміт — це право висловити свою позицію на міжнародному рівні. Це об’єднання навколо ідеї прискореного розвитку країни і найкоротший шлях до євроінтеграції. Тільки ми і наша участь у розвитку України, може зробити її краще». 

— Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад» в особі голови Борівської районної ради Харківської області Євгена Жука: 

— а також Асоціація бізнес-тренерів, консультантів, коучів України, Громадська організація «Всеукраїнська координаційна рада Майдану». Партнерами заходу виступили компанія TicketsUA, готель «Хілтон», Фонд Open Dialog (Польша).

Джерело: Моє місто
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути